Home / Nieuws / Boks Nieuws / Van corona herstelde bokskampioen verdedigt op 14 juli titel

Van corona herstelde bokskampioen verdedigt op 14 juli titel

WBO super-vedergewicht kampioen Jamel Herring is hersteld van een recente Covid-19 besmetting. Hij zal nu zijn tweede titelverdediging tegen Jonathan Oquendo maken in de MGM Grand op 14 juli.

“Ik ben terug, gezond en 100 procent klaar om mijn wereldtitel te verdedigen”, zei Herring. Oquendo is een harde tegenstander die beseft dat dit zijn laatste kans is om een ÔÇőÔÇőwereldtitel te winnen. “Hij komt voor wat ik heb en ik ga geen bochten maken. Ik ga naar huis om het te vieren met mijn gezin en mijn titel,” zegt Herring.

Voormalig WBA-vedergewicht titelverdediger Oquendo uit Puerto Rico, verwacht een ongemakkelijke nacht, maar houdt van de uitdaging. “We weten dat Jamel een goede, lange, linkshandige bokser is die een voorsprong heeft in bereik, maar daar werken we aan en we weten dat we geen problemen zullen hebben”, zegt Oquendo.

Opgelucht

Op de undercard keert WBC No.1 super-vedergewicht mededinger Mikaela Mayer terug in actie na haar eigen strijd met Covid-19 tegen de voormalige wereldtitel-uitdager Helen Joseph uit Lagos, Nigeria. “Na twee gevechten te hebben geannuleerd vanwege de Covid-19-pandemie, ben ik opgelucht en opgewonden om terug te zijn en dankbaar voor Top Rank dat ze me zo snel weer op een kaart hebben gezet”, zei Mayer.

“Ik ben niet de bokser die je in oktober voor het laatst zag. Ik heb drie trainingskampen gehad om mezelf te pieken en te groeien als atleet. Op 14 juli stapt een hele bokser jager in die ring, dus ik hoop dat Helen er klaar voor is. “

Bekijk ook

CORONAGEVAL: Trainingen Nederlandse Judo selectie afgelast

Een positief coronageval in nationale judo selectie is de oorzaak dat de trainingen voorlopig stil ...

Bokslegende Wladimir Klitschko doet waarschuwing uitgaan

Hij stond jaren aan de top van het boksen, Wladimir Klitschko. Nu doet de voormalige ...

$1 MILJOEN UITDAGING: MMA-vechter vs boks YouTuber

Bellator MMA vechter Dillon Danis stuurt een uitdaging van $ 1 miljoen naar YouTuber Logan ...

Tekst kopi├źren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page