Uniek: Boks-organisatie regelt pensioen voor vechters Nieuws
Nieuws

Uniek: Boks-organisatie regelt pensioen voor vechters

Uniek: Boks-organisatie regelt pensioen voor vechters

BKFC, de Bare Knuckle organisatie richt een pensioen fonds op voor haar vechters. De organisatie wil na pensionering voor zijn vechters zorgen.

De organisatie kondigde een nieuw pensioenplan voor haar atleten aan, te beginnen met het BKFC 17-evenement op 30 april, maakten officials van BKFC donderdag bekend. ,,Onze vechters zijn de belangrijkste troef van het bedrijf", zei Dave Feldman, voorzitter van BKFC, in een voorbereide verklaring aan MMA Fighting.

Geld opzij zetten

,,We willen ervoor zorgen dat ze niet alleen op de avond van het gevecht worden gecompenseerd, maar ook dat er voor ze wordt gezorgd als ze met pensioen gaan." Voor elk BKFC-gevecht wordt er geld op een pensioenrekening geplaatst waar ze bij pensionering van kunnen profiteren.

Dit is uniek voor de vechtsport wereld en voor zover bekend is BKFC de eerste die een dergelijk systeem in het leven roept. De organisatie wil volgens Feldman voorkomen dat de vechter armoede leiden na hun vecht carrière.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws