Home / Nieuws / Boks Nieuws / Uitzondering: Ruiz en Joshua in strijd om 3 titels

Uitzondering: Ruiz en Joshua in strijd om 3 titels

De IBF maakte dinsdag bekend voor zwaargewicht wereldtitelhouder Andy Ruiz Jr. een uitzondering te maken voor zijn verplichte IBF titel verdediging.

Met de uitzondering wordt het voor Ruiz mogelijk alle drie van zijn belangrijkste titels in de geplande rematch met voormalige kampioen Anthony Joshua te verdedigen. Ruiz (33-1, 22 KOs), veroorzaakte een sensatie door Joshua vier neer te slaan, op weg naar een zevende ronde knock-out overwinning om de titels te winnen.

Ruiz riskeerde om van de IBF-titel te worden ontdaan, zonder de uitzondering had hij voor een verplichte verdediging tegen Kubrat Pulev gestaan. Op maandag heeft de IBF-raad van bestuur deelgenomen aan een telefonische vergadering om te stemmen of de uitzondering moet worden verleend of geweigerd.

Strenge eisen gesteld

Volgens de brief die IBF-president Daryl Peoples naar de betrokken dinsdag stuurde, besloot een meerderheid van de raad van bestuur dat de uitzondering moest worden verleend, maar met bepaalde voorwaarden. De IBF zei dat, voor het verlenen van de uitzondering, de rematch tussen Ruiz en Joshua op of vóór 7 december moet plaatsvinden.

ZIE OOK >> Rematch Andy Ruiz en Anthony Joshua in Saoedi Arabie

Verder zal Ruiz “schriftelijk overeenkomen de IBF schadeloos te stellen, alle juridische kosten of andere kosten te vergoeden die verband houden met het verlenen van deze uitzondering, inclusief, maar niet beperkt tot, de kosten verbonden aan een resulterende rechtszaak. “

Bekijk ook

Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr

Het is Andy Ruiz niet gelukt om Anthony Joshua uit te schakelen in wat het boksgevecht van de eeuw werd genoemd.

BOKSEN: Zal Andy Ruiz nogmaals Anthony Joshua verslaan?

De boksfans zitten zaterdagavond op het puntje van hun stoelen

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met ‘foute boksers’

De risico's lijkt men voor lief te nemen