? Uitslag top bokswedstrijd teruggedraaid na controversiële winst Boks Nieuws
Boks Nieuws

? Uitslag top bokswedstrijd teruggedraaid na controversiële winst

? Uitslag top bokswedstrijd teruggedraaid na controversiële winst

De zeer controversiële puntennederlaag van Rico Müller zorgde afgelopen weekend voor veel discussie in de internationale bokswereld.

De 32-jarige Duitse weltergewicht Müller verloor zijn gevecht in een thuiswedstrijd tegen de Pool Rafal Jackiewicz in Braunlage vorige week zaterdag. Müller liep tegen het verlies aan na 6 ronden. De uitslag kwam ter discussie te staan en is na protesten teruggedraaid naar een "no contest".

“Direct na de bekendmaking van de beslissingen van de drie juryleden hebben we bezwaar aangetekend bij de BDB. Nadat we redelijke en feitelijke discussies hadden gehad met de verantwoordelijken. Werd de strijd opnieuw geëvalueerd door vijf onafhankelijke juryleden binnen het interne kader van de BDB," zegt Müllers manager, Charlie Podehl tegen Boxen1.

Snel de ring weer in

"Alle vijf de juryleden zagen Rico Müller voorstaan met elk twee punten! " Meteen na de zeer omstreden beslissing van de jury was er zware kritiek op de scorekaarten. Het team van Rico Müller diende onmiddellijk protest in tegen het vonnis bij de Bund Deutscher Berufsboxer (BDB) en met succes.

Voor de bokskenners hebben wij de video van de wedstrijd bijgevoegd. Oordeel zelf of het besluit naar een 'no contest' terecht is. Rico Müller wil in ieder geval binnenkort weer de ring in. Volgens Podehl staat het volgende gevecht al gepland voor oktober.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws