UFC-kampioen Usman wil boksen tegen icoon Canelo
Home / Nieuws / Boks Nieuws / UFC-kampioen Usman wil boksen tegen icoon Canelo

UFC-kampioen Usman wil boksen tegen icoon Canelo

UFC-kampioen Usman wil boksen tegen icoon Canelo

Kamaru Usman richt zich op bokswedstrijd in september met Canelo Alvarez. ‘Het is de grootste betaaldag die ik ooit zal krijgen.’

Rond de tijd van Usman’s laatste gevecht met Colby Covington in november 2021, toonde hij interesse om zijn talenten mee te nemen naar de boksring. En dan speciaal voor een wedstrijd met Canelo, de man die grotendeels werd beschouwd als de beste bokser ter wereld.

,,In 2022 ga ik de wereld shockeren”, zegt Usman tegen TMZ Sports. ,,Juli, International Fight Week, ik ga tegen Leon Edwards vechten. Als God het wil, loop ik door Leon Edwards heen. September, Mexicaanse onafhankelijkheidsdag, ik zal Canelo Alvarez stoppen.”

Kom maar op met die poen

Canelo verscheen deze week op The MMA Hour met Ariel Helwani en stond meer open voor het idee van een wedstrijd met Usman dan voorheen. ,,Kan zijn. Waarom niet? Ik zeg nooit nee”, zei de Mexicaanse geweldenaar.

Usman ziet vooral de grote beloning die een bokswedstrijd op kan leveren wel zitten. ,,Canelo is een grote naam, die man brengt makkelijk 400 miljoen binnen. Daar wil een stuk van”, aldus Usman. Bij de UFC zou Usman een bedrag van meerdere miljoenen nooit verdienen. Een feit waar collega vechter en mede kampioen Francis Ngannou al geruime tijd over in discussie is met UFC baas Dana White.

Bekijk ook

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Conor McGregor heeft opnieuw geïnvesteerd in de toekomst van het Ierse MMA.

Onderzoek naar illegale gokactiviteiten bij vechtsportbond

Geld verdienen met gokken op vechtsport is in ons land sinds kort legaal

‘Hij zal sterven!’ Ngannou gelooft dat Fury gevecht doorgaat

Het kan me niet echt schelen wat het zal zijn

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page