UFC-kampioen Usman wil boksen tegen icoon Canelo Boks Nieuws
Boks Nieuws

UFC-kampioen Usman wil boksen tegen icoon Canelo

UFC-kampioen Usman wil boksen tegen icoon Canelo

Kamaru Usman richt zich op bokswedstrijd in september met Canelo Alvarez. 'Het is de grootste betaaldag die ik ooit zal krijgen.'

Rond de tijd van Usman's laatste gevecht met Colby Covington in november 2021, toonde hij interesse om zijn talenten mee te nemen naar de boksring. En dan speciaal voor een wedstrijd met Canelo, de man die grotendeels werd beschouwd als de beste bokser ter wereld.

,,In 2022 ga ik de wereld shockeren", zegt Usman tegen TMZ Sports. ,,Juli, International Fight Week, ik ga tegen Leon Edwards vechten. Als God het wil, loop ik door Leon Edwards heen. September, Mexicaanse onafhankelijkheidsdag, ik zal Canelo Alvarez stoppen."

Kom maar op met die poen

Canelo verscheen deze week op The MMA Hour met Ariel Helwani en stond meer open voor het idee van een wedstrijd met Usman dan voorheen. ,,Kan zijn. Waarom niet? Ik zeg nooit nee", zei de Mexicaanse geweldenaar.

Usman ziet vooral de grote beloning die een bokswedstrijd op kan leveren wel zitten. ,,Canelo is een grote naam, die man brengt makkelijk 400 miljoen binnen. Daar wil een stuk van", aldus Usman. Bij de UFC zou Usman een bedrag van meerdere miljoenen nooit verdienen. Een feit waar collega vechter en mede kampioen Francis Ngannou al geruime tijd over in discussie is met UFC baas Dana White.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws