Home / Nieuws / Boks Nieuws / UFC-BAAS DANA WHITE: ‘Boksen is een shit sport’

UFC-BAAS DANA WHITE: ‘Boksen is een shit sport’

UFC Baas Dana White: 'Wij zullen de bokswereld gaan overheersen'

In de laatste aflevering van Frank Warren’s Heavyweight Podcast is UFC-president Dana White van leer getrokken tegen het boksen.

“Boksen is een shit sport”, aldus White in de Podcast. Zowel White als Warren die zelf een bekende bokspromotor is vinden dat de matchups tussen boksers beter kunnen. White betreurde echter het aantal mensen dat betrokken was bij het samenstellen van Wilder vs Fury en beweerde “dat de strijd in Engeland plaats had moeten vinden”.

Hij voegde eraan toe: β€œWilder vs Fury had in het VK moeten zijn. Ik denk dat je 100.000 mensen in Wembley of een van die grote stadions had kunnen neerzetten. ” Van White wordt al geruime tijd gezegd dat hij onder de paraplu van ‘Zuffa Boxing’ een flinke stap in het boksen aan het voorbereiden is, maar leek afstand te nemen van deze beweringen.

Het kan stukken beter

“In plaats van er vol in te duiken, heb ik mijn tijd genomen en het lijkt erop dat hoe meer de sport ontwikkeld, hoe fucked up het wordt!” aldus White. Hij voegde eraan toe: “Het is moeilijk om je duidelijk te maken hoe slecht boksen echt is.” Warren lanceerde echter een volwaardige verdediging voor het boksen en zei:

“Ik doe dit al heel lang … keer op keer genereren evenementen recordopbrengsten, boksers behoren tot de best betaalde atleten ter wereld.” Hij voegde eraan toe: “Het was geweldig om met Top Rank, Al Haymon’s bedrijf (PBC) en MTK samen te werken om alles voor elkaar te krijgen en ik kijk er naar uit om in de toekomst met hen samen te werken.”

Bekijk ook

πŸŽ₯ | Mager ventje en oversized blogger beuken er op los (video)

In tijden van een lockdown willen mensen toch actief blijven vechten. Zo ook bloggers Oleg ...

πŸŽ₯ | GLORY Kickboksers Tavares en Bayrak blijven scherp

Ook al wordt er door de coronapandemie geen wedstrijd gevochten toch blijven Luis Tavares en ...

UFC 250 zaterdag 6 juni 2020 live tv en livestream kijken

Van zaterdag op zondagnacht 6 juni kun je kijken naar UFC 250. Veronica (Talpa) zend ...