Home / Nieuws / Boks Nieuws / U BENT GEWAARSCHUWD: Boksen kijken op eigen risico

U BENT GEWAARSCHUWD: Boksen kijken op eigen risico

1000 toeschouwers mochten zaterdagavond een boksshow bijwonen in het Mississippi Coast Convention Center met 11.000 zitplaatsen in Biloxi, Mississippi.

De organisatoren hadden vooraf een waarschuwing afgegeven dat “aanwezig zijn bij dit evenement op eigen risico was”. Dit wegens het coronavirus welke nog hevig toeslaat in de US. Toch trok het event een groot aantal toeschouwers.

In de headliner streden cruiserweights DeShon Webster (12-3-3, 6 KOs) en Samuel Clarkson (22-6-1, 15 KOs) om een meerderheid van tien ronden. Clarkson was de aanvaller en landde de betere stoten, maar de juryleden scoorden het 95-95, 95-95 en 96-94 voor een gelijkspel.

Eigen risico

De titel van het marginale World Boxing League (WBL) cruisergewicht bleef vacant. Ongeslagen super vedergewicht Jeremy Hill (12-0, 7 KO’s) won een unaniem besluit van acht ronden over Xavier Wilson (11-2-1, 1 KO). Hill scoorde twee knockdowns op weg naar een uitslag van 77-74, 78-73, 77-76.

In ons land vinden binnenkort ook weer bokswedstrijden plaats, echter zal daar aan de strenge eisen van 1.5 afstand etc worden gehouden. Welke maatregelen er in Mississipi waren getroffen is niet duidelijk.

Bekijk ook

CORONAGEVAL: Trainingen Nederlandse Judo selectie afgelast

Een positief coronageval in nationale judo selectie is de oorzaak dat de trainingen voorlopig stil ...

Bokslegende Wladimir Klitschko doet waarschuwing uitgaan

Hij stond jaren aan de top van het boksen, Wladimir Klitschko. Nu doet de voormalige ...

$1 MILJOEN UITDAGING: MMA-vechter vs boks YouTuber

Bellator MMA vechter Dillon Danis stuurt een uitdaging van $ 1 miljoen naar YouTuber Logan ...

Tekst kopi├źren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page