Tyson vs Jones Jr: 'Geen knock-outs toegestaan maar hoe zeker is dat' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Tyson vs Jones Jr: 'Geen knock-outs toegestaan maar hoe zeker is dat'

Tyson vs Jones Jr: 'Geen knock-outs toegestaan maar hoe zeker is dat'
Tyson vs Jones Jr: 'Geen knock-outs toegestaan maar hoe zeker is dat'

Mike Tyson en Roy Jones Jr. mogen elkaar niet knock-out slaan. In hun een oefenwedstrijd op zaterdagavond. Maar zal deze regel gehandhaafd blijven.

Voor Tyson en Jones Jr zal het even wennen zijn. Boksen onder andere regels dan beiden gewend zijn. De 54-jarige Tyson en de 51-jarige Jones hoeven geen hoofdbeschermers te dragen. Maar zullen wel handschoenen van 12 oz dragen. Deze zijn groter dan de gebruikelijke handschoenen die bij elite boksen worden gedragen.

Nog niet uitgeblust

Als een van beide wordt neergelaten en buiten westen raakt is het gevecht onmiddellijk voorbij. UFC-president Dana White's reageerde verbijsterd op de regels van de Californische commissie. ,,Er zijn geen knock-outs? Ze mogen elkaar niet knock-out slaan?" White gelooft dat dit niet te doen is.

Tyson en Jones mogen dan wel op leeftijd zijn. Maar het vuur van welleer lijkt nog lang niet uitgeblust. En White ziet daar het gevaar. "Hoe dwing je dat af? Hij is nog steeds Mike Tyson. En is nog steeds een van de sterkste meest explosieve mensen die ooit een boksring hebben gestaan. "

De rondes zijn drastisch ingekort. Dit om te snelle vermoeidheid te voorkomen bij de seniore boksers. Toch beloven de kansen knarren vuurwerk. In recente video's is te zien dat zowel Tyson als Jones niet onderschat moeten worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws