Tyson Fury's WBC-titel niet op het spel bij rentree in maart Boks Nieuws
Boks Nieuws

Tyson Fury's WBC-titel niet op het spel bij rentree in maart

Tyson Fury's WBC-titel niet op het spel bij rentree in maart

Frank Warren, bokspromotor onthult dat Tyson Fury in maart niet zijn WBC-titel zal verdedigen. De arbitragehoorzitting met Dillian Whyte staat dit in de weg. Whyte is momenteel verwikkelt in een strijd met de WBC over zijn recht om de verplichte uitdager te worden van hun huidige kampioen, Fury.

Top promotor Warren onthulde gisteren dat Fury zijn WBC-zwaargewicht titel niet zal verdedigen als hij in maart terugkeert naar de ring. Fury zal niet wachten tot zijn WBC verplichte tegenstander Whyte's arbitragehoorzitting is afgelopen voordat hij opnieuw vecht (lees verder onder video).

Volgens Warren is de arbitragehoorzitting voor Whyte's juridische geschil met de World Boxing Council pas in maart. Tot die tijd is niet duidelijk wat de verdiensten in percentages zullen zijn voor het Fury tegen Whyte gevecht.

Niks bekend

,,Hoe kan je onderhandelen als de WBC niet heeft gezegd wat de verdelingen zijn? Dus in zijn gedachten denkt hij dat hij 45% krijgt, en in onze gedachten is het 20% op basis van de eerdere percentages die werden uitgedeeld onder de WBC-voorschriften", aldus Warren.

In de tussentijd zal Fury niet blijven wachten tot de arbitragezaak van Whyte wordt afgesloten met de WBC. In plaats zal Fury zijn Ring-zwaargewicht titel verdedigen en niet die van de WBC, zegt Warren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws