Home / Nieuws / Boks Nieuws / Tyson Fury wil aangepaste bokswedstrijd met UFC-vechter

Tyson Fury wil aangepaste bokswedstrijd met UFC-vechter

Tyson Fury in training met UFC vechter Darren Till

Bokskampioen Tyson Fury wil een aangepaste bokswedstrijd tegen een UFC-vechter, met MMA-handschoenen en in een kooi.

Fury denkt dat een crossover-wedstrijd met een UFC-ster “zeer interessant” zou zijn. De bokser heeft in het verleden een MMA-debuut in het vooruitzicht gesteld, waarbij Dana White ook verklaarde dat de zwaargewicht bokskampioen echt ‘geïnteresseerd is in het vechten’ tegen een UFC-ster.

‘The Gypsy King’ was afgelopen weekend ook aanwezig voor UFC 246, waar hij zijn wens herhaalde om binnen de Octagon te stappen … maar onder aangepaste regels. In plaats van een volledige bokswedstrijd of gemengde vechtsportwedstrijd te houden, suggereert Fury een mix van de twee. Hij is niet van plan deel te nemen aan MMA, maar is bereid een aantal dingen op te geven om het interessanter te maken.

Met MMA-handschoenen

“Ik wil geen MMA-gevecht aangaan, over de vloer rollen en zo, nee. Maar ik zou tegen een van hun kampioenen vechten met kleine handschoenen, ‘zei Fury tegen ESPN Radio. Misschien in een kooi, maar met boksregels. Ik denk dat dat heel interessant zou zijn. … Met UFC-handschoenen, de kleine 4 ounce handschoenen, zou dat goed voor me zijn.

Op zich is de suggestie van Fury geen uitzondering, bij UFC concurrent ONE Championship vechten boksers en kickboksers ook met de 4 ounce MMA handschoenen. Fury zegt na zijn gevecht met Deontay Wilder in Februari, een gesprek aan te gaan om een wedstrijd vorm te geven.

Bekijk ook

RAPPER 50 CENT: ‘Bokslegende Floyd Mayweather bijna blut’

50 cent zegt dat het geld van de Amerikaanse bokslegende

Ex Bellator kampioen doorstaat blote vuist boks debuut

Bare Knuckle FC 10 vond zaterdagavond plaats

🎥 BLOED OP DE CAMERA: Heftige bare knuckle boks knock-out (video)

Tijdens het BKFC 10 blote vuist boks event