Home / Nieuws / Boks Nieuws / Tyson Fury vs Deontay Wilder uitslag: ‘Frank Warren eist onderzoek en rematch’

Tyson Fury vs Deontay Wilder uitslag: ‘Frank Warren eist onderzoek en rematch’

Tyson Fury vs Deontay Wilder uitslag: 'Frank Warren eist onderzoek en rematch'
Youtube

Fury’s promotor Frank Warren was woedend over de scorekaarten van de juryleden die zijn vechter de zwaargewicht titel van de WBC aan zich voorbij zag gaan. Vanavond werd bekend dat hij stappen wil ondernemen om de beslissing aan te vechten.

Warren heeft een onderzoek geëist en een rematch, nadat Tyson Fury de zwaargewicht titel van de WBC was ontzegt door een aantal controversiële scores. Fury had het voordeel over Wilder totdat de Mexicaanse rechter Alejandro Rochin de strijd 115-111 scoorde in het voordeel van de Amerikaan, ondanks dat Fury een groot deel van de wedstrijd domineerde.

De Brit leed twee knock-downs maar stond voorop op de scorekaart van het Amerikaanse jurylid Robert Tapper, met Fury’s Britse landgenoot Phil Edwards die ook in het voordeel van Fury scoorde. Maar Warren was woedend op het resultaat en heeft de WBC opgeroepen om een ​​onderzoek in te stellen naar wat hij denkt dat een onrecht is.

Onterecht

Tyson Fury beweert dat hij beroofd is in de Deontay Wilder-uitslag: “Ik heb nog nooit een slechtere beslissing gezien” Hij vertelde IFLTV: “Iedereen met wie ik heb gesproken dacht dat ik het gevecht had gewonnen.

“Ik was erg teleurgesteld over de score van het Mexicaanse jurylid, hoe hij de eerste vier rondes gaf aan Wilder, ik weet het niet, hij moet een ander gevecht hebben gekeken. Ik heb Charlie Giles van de Boxing Board of Control gesproken en hij zal ons steunen. We zullen formeel schrijven naar de WBC om een ​​rematch te vragen, ” zegt Warren.

Boos

Fury was ook niet gelukkig met het scoren van het gevecht en beweerde dat hij was beroofd en is de wereldkampioen zwaargewicht in alles behalve naam.

Bekijk ook

Boksbond: “WFL Boxing Influencers niet verantwoord en onveilig”

Gisteren vond in Almere het WFL Boxing Influencers gala plaats, in de ring waren naast ...

Floyd Mayweather heeft interesse om voetbalclub Newcastle United te kopen

Miljoenen gekte: Floyd Mayweather bokst wederom in Japan

Youtube Floyd Mayweather lijkt een nieuwe lucratieve reis naar Japan te gaan maken. De ongeslagen ...

Persbericht: boksbond niet eens met WFL Boxing Influencers

De Nederlandse Boksbond is niet blij met het WFL Boxing Influencers event wat hedenavond 15 ...