Tyson Fury: 'Na morgen speciaal gevecht met UFC-ster' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Tyson Fury: ‘Na morgen speciaal gevecht met UFC-ster’

Tyson Fury: ‘Na morgen speciaal gevecht met UFC-ster’

Tyson Fury: 'Na morgen speciaal gevecht met UFC-ster'

Tyson Fury, zal morgen volgens eigen zeggen zijn laatste bokswedstrijd ooit ingaan als hij tegenover Dillian Whyte staat in het Wembley stadion, Londen. De bokskoning zal echter daarna nog een ‘speciaal gevecht’ doen tegen UFC-kampioen Francis Ngannou.

De WBC-zwaargewicht koning keert morgen terug op Britse grond voor een wraakwedstrijd tegen Whyte op Wembley. Fury houdt vol dat hij een uitzondering zal maken voor een ‘speciaal gevecht’ met de UFC-ster, ondanks dat hij met pensioen gaat na het gevecht met Whyte.

Fury had beloofd zich dit jaar op de onbetwiste kroon te richten voordat hij een mega gelddeal sloot om in 2023 het op te nemen tegen UFC-kampioen Ngannou. Maar de excentrieke Gypsy King heeft zijn plannen weer omgedraaid, zo beweert hij, door te zeggen dat hij in plaats daarvan met pensioen zal gaan na zijn gevecht met Whyte.

MMA-kooi

Fury bevestigde echter dat het zijn doel om volgend jaar tegen Ngannou te vechten niet zal verstoren. En hij riep op tot een ongekende bokswedstrijd. ,,Ik reken dat niet als een echt boksgevecht”, zegt Fury. ,,Dat zal zijn in een kooi met MMA-handschoenen zijn, in Las Vegas, in het Raiders Stadium.”

,,Ik ga stoppen met boksen voor een kampioenschap en ik zal klaar zijn om de cross-over gevechten volledig te doen.” Ngannou, 35, heeft geen gevechten meer over zijn huidige UFC-deal, maar als kampioen heeft hij nog steeds een contract met hen voor nog een jaar. Maar mocht hij het niet eens worden over een verlenging, dan zou een vrije vechter kunnen worden en zijn boksambities kunnen nastreven.

Bekijk ook

Rematch: McGregor zegt ja tegen Mayweather bokswedstrijd

Rematch! McGregor zegt ‘JA’ tegen Mayweather bokswedstrijd

Conor McGregor en Floyd Mayweather zullen voor de tweede keer met elkaar de boksring instappen.

Het is aan! Fury bevestigt gevecht tegen Jake Paul voor augustus

Het is aan! Fury bevestigt gevecht tegen Jake Paul voor augustus

Jake Paul heeft het dan eindelijk voor elkaar een bokser van formaat tegenover zich te zien.

Vechtbaas voor Jake Paul vs Nate Diaz gevecht: 'spannend en interessant'

Vechtbaas voor Jake Paul vs Nate Diaz gevecht: ‘spannend en interessant’

We zullen hem een gevecht bezorgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page