Tyson Fury in de wacht gezet: Titelgevecht onzeker Nieuws
Nieuws

Tyson Fury in de wacht gezet: Titelgevecht onzeker

Tyson Fury in de wacht gezet: Titelgevecht onzeker

Tyson Fury zal voorlopig niet boksen tegen Dillian Whyte voor de WBC zwaargewicht titel. De boksbond ligt overhoop met Whyte in een arbitrage rechtszaak. Stemmen gaan op de Brit dan maar tegen voormalig Anthony Joshua rivaal Andy Ruiz de ring in te laten gaan.

Tyson Fury versus Dillian Whyte werd afgelopen nacht niet rond gemaakt. De WBC heeft op hun conventie verklaard dat ze het verplichte niet kunnen bevelen, omdat hun juridische arbitrage tegen Whyte nog aan de gang is, dit moet eerst worden opgelost.

Tegenvaller

Van Fury werd verwacht dat hij bevestiging zou krijgen van zijn volgende WBC-titelgevecht, waarbij Whyte in pole position zit om uit te dagen vanwege zijn status als de WBC 'interim'-kampioen. De WBC heeft vorige maand een uitspraak gedaan dat Fury als hij niet binnen 30 dagen de wereldtitel tegen Oleksandr Usyk kan overeenkomen. De Brit zijn titel moet verdedigen tegen de WBC 'interim'-kampioen, in dit geval Whyte.

Usyk is al toegewijd aan een herkansing tegen Anthony Joshua en nu de WBC-deadline voorbij is, lijkt Fury vs Whyte de enige mogelijke uitkomst. Nu dit niet doorgaat heeft Fury andere opties zoals Joe Joyce. Echter lijkt een gevecht met voormalige kampioen en Joshua rivaal Andy Ruiz ook een mogelijkheid.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws