Tyson Fury favoriet voor bokswedstrijd met Anthony Joshua, financiën rond Boks Nieuws
Boks Nieuws

Tyson Fury favoriet voor bokswedstrijd met Anthony Joshua, financiën rond

Tyson Fury favoriet voor bokswedstrijd met Anthony Joshua, financiën rond
Tyson Fury favoriet voor bokswedstrijd met Anthony Joshua, financiën rond

Anthony Joshua en Tyson Fury hebben financiële voorwaarden afgesproken om in 2021 twee keer tegenover elkaar te staan. Het gevecht is nog niet in kannen en kruiken, maar de eerste horde is genomen. Joshua versloeg gisteren Kubrat Pulev in Londen.

Het gevecht tussen Anthony Joshua en Tyson Fury is echter nog niet helemaal afgerond en er moeten nog meerdere hindernissen worden overwonnen. Maar de zaken zien er veelbelovend uit voor de grootste strijd die het boksen ooit heeft meegemaakt.

Joshua is de WBA, IBF en WBO zwaargewicht wereldkampioen, Fury is de WBC-zwaargewicht kampioen. In de SSE Arena maakte Joshua vakkundig korte metten met Pulev. Dit opent de weg van zijn kant, voor een strijd tegen zijn landgenoot Fury.

Aantal beren op de weg

Fury sloeg vrijwel direct na de winst van Joshua op Pulev aan. Hij toog naar social media om aan te geven dat Joshua het gevecht wil ontduiken, maar zegt zelf klaar te zijn voor het gevecht van de eeuw. Echter zal Fury en zijn team er voor moeten zorgen dat Deontay Wilder geen roet in het eten gooit. Deze dreigt en derde gevecht met Fury achterna te jagen. En wil de herkansing clausule activeren.

Er is nog een andere mogelijke hindernis in de weg, hoewel deze niet noodzakelijk het gevecht zou verhinderen. In het begin van 2021 zal Joshua worden verplicht om te vechten tegen de verplichte uitdager Oleksandr Usyk van de WBO. Usyk heeft gezegd dat hij niet van plan is opzij te gaan en zijn kans op de titel zal eisen.

De grote favoriet

Zowel Joshua als Fury hebben ingestemd met een overeenkomst van twee gevechten. De financiële voorwaarden stellen dat het eerste gevecht een 50/50 gage split zal zijn. Terwijl de herkansing een 60/40 split zal zijn in het voordeel van degene die de eerste wint.

Het is onbekend waar en wanneer de gevechten zullen plaatsvinden, hoewel de meest waarschijnlijke locatie het Midden-Oosten lijkt. Ondertussen zijn ook de windassen ingeschat door de bookmakers. Deze zetten Fury neer als favoriet met 11 tegen 8.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws