Tyson Fury: '8 man bokstoernooi om titel bokskoning'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Tyson Fury: ‘8 man bokstoernooi om titel bokskoning’

Tyson Fury: ‘8 man bokstoernooi om titel bokskoning’

Tyson Fury: '8 man bokstoernooi in strijd om titel bokskoning'

Als Tyson Fury echt met pensioen gaat kan een achtman zwaargewicht toernooi beslissen wie de nieuwe kampioen zal worden. Mauricio Sulaiman president van boksbond WBC heeft dit gesuggereerd.

Als de ongeslagen wereldkampioen inderdaad met pensioen blijft, dan heeft de WBC een top toernooi met acht boksers in gedachten. Afgaande op de WBC-ranglijst, zou een groot aantal grote namen in een dergelijk toernooi kunnen worden opgenomen, waaronder de nummer 1 van de zwaargewicht Deontay Wilder.​

In de top acht staan ​​ook Joe Joyce, Whyte en Andy Ruiz Jr. ​ Om nog maar te zwijgen van Joseph Parker, Frank Sanchez, Arslanbek Makhmudov​ en Luis Ortiz. Op de vraag of Wilder zou kunnen strijden voor een mogelijke vacante WBC-titel, antwoordde Sulaiman: ,,Zeker! Omdat hij de nummer één is in de divisie.”

We wachten nog even

Hij voegde eraan toe: ,,Ik sprak hem een ​​paar maanden geleden, hij doet het geweldig en hij kijkt ernaar uit om zijn bokscarrière te hervatten. We hebben een jaar om het volgende verplichte gevecht te hebben.” Inmiddels heeft Fury 12 maanden de tijd gekregen om te beslissen of hij echt afscheid neemt van de titel.

,,Op dit moment zullen we wachten op de beslissing van Tyson Fury, en dan zullen we hoogstwaarschijnlijk een reeks gevechten doen. Een bokstoernooi in een definitieve eliminatie, maar op dit moment gaan we wachten omdat we niet weten wat Fury gaat doen”, aldus Sulaiman.

Bekijk ook

Joe Joyce sloopt Christian Hammer om zijn WBO en WBC-titels te behouden

Joe Joyce sloopt Christian Hammer om zijn WBO en WBC-titels te behouden

Joe Joyce stopte Christian Hammer in ronde 4 om zijn WBO internationale en WBC zilveren zwaargewicht titels te behouden.

Volkanovski blijft UFC-kampioen in heftig gevecht verslaat max holloway

Betaald in bloed! Volkanovski blijft UFC-kampioen in heftig gevecht

Alexander Volkanovski versloeg Max Holloway voor de derde keer.

Saai gevecht! UFC-kampioen Adesanya stelt titel veilig: Fans verlaten zaal

Saai gevecht! UFC-ster Adesanya stelt titel veilig: Fans verlaten zaal

Israel Adesanya en Jared Cannonier’s gevecht vandaag in Las Vegas was grotendeels een tactisch spelletje. ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page