Turkse bokser Avni Yildirim bestolen van WBC wereldtitel Nieuws
Nieuws

Turkse bokser Avni Yildirim bestolen van WBC wereldtitel

Turkse bokser Avni Yildirim bestolen van WBC wereldtitel
Turkse bokser Avni Yildirim bestolen van WBC wereldtitel

Afgelopen weekend stond de Turkse bokser Avni Yildirim voor de WBC super-middleweight wereldtitel tegenover Anthony Dirrell.

Yildirim verloor de partij op technical split decision van Dirrell, maar de uitslag wordt betwist.

In Turkije is men niet blij met de uitslag, sterker nog deze wordt fel betwist. Yildirim was de hele wedstrijd de betere bokser maar toch ging Dirrell er met de winst vandoor.

Steunbetuigingen

“De wereld zag wie de echte kampioen was! Ze gaven de winst aan de tegenstander. Nadat je de kampioen in de harten van de Turkse natie bent geworden. Het Turkse volk is trots op je," luiden de steunbetuigingen aan Yildirim.

"Voor het eerst in de geschiedenis van de republiek had een Turkse bokser bijna het WBC Wereldkampioenschap gewonnen," vervolgen de fans.

Botsing

Scheidsrechter Mark Nelson stopte de wedstrijd in de tiende ronde vanwege een toevallige botsing van hoofden van beide boksers. Dirrell liep hierdoor een snijwond op boven zijn linkeroog.

Er werd besloten naar de scorekaarten van de jury te gaan. Hier bleek dat er een minimaal verschil in punten was. "Als er door gebokst had mogen worden had Yildirim zeker gewonnen,"zegt een bron op internet.

Bekijk onderstaande video en oordeel zelf.....

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws