Home / Nieuws / Boks Nieuws / Treurig nieuws: Boxing ’82 boksicoon ‘Opa Hekkie’ overleden

Treurig nieuws: Boxing ’82 boksicoon ‘Opa Hekkie’ overleden

Treurig nieuws: Boxing '82 boksicoon ‘Opa Hekkie’ overleden

Na het eerdere overlijden van de oprichter Frans van den Heerik van de befaamde boksschool Boxing ’82, is nu ook assistent trainer ‘Opa Hekkie’ overleden.

Opa Hekkie, de bijnaam van de Rotterdamse boks- en karateveteraan Jaap van Dok werd 90 jaar oud. Op de Facebook pagina van Boxing ’82 wordt het treurige nieuws gemeld. De Boks school, haar oprichter medewerkers en leerlingen werd bekend door de docu soap op Viceland.

Erg gemist

Boxing ‘82 is gevestigd aan het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid, het overlijden van Van den Heerik (78) was al een grote schok, nu met de dood van Opa Hekkie valt er weer een icoon weg. “Wij zullen jaap heel erg gaan missen, met zijn recht voor zijn raap mentaliteit,” is te lezen op de Facebook pagina.

ZIE OOK>> Boxing ’82 oprichter Frans van den Heerik overleden

Opa Hekkie stond bekend om zijn harde training mentaliteit een echte old school vechter die zijn pupillen niet spaarde in de trainingen. “Slaan moeten jullie. Harder! Het is hier geen speeltuin en heb je soms een spiegel nodig? We zijn hier om te boksen!” Zijn een paar legendarisceh uitspraken van de oude meester.

Bekijk ook

Lomachenko vs Campbell: De strijd om de WBA, WBO en WBC titels

Vasyl Lomachenko en Luke Campbell boksen tegen elkaar voor de WBA, WBO en WBC titels.

Kickboks veteraan John Wayne Parr tekent voor bokswedstrijd

John Wayne Parr ook welbekend als JWP zal in november te zien zijn tegen Anthony ...

Hersenoperatie op bokser Maxim Dadashev na brute knock-out (video)

Dat boksen en andere vechtsporten grote risico's met zich mee kunnen dragen bewijst de bokswedstrijd tussen Maxim Dadashev en Subriel Matias afgelopen vrijdagavond.