Tony Bellew: 'Oleksandr Usyk is beter dan ik ben, maar de betere wint niet altijd' Nieuws
Nieuws

Tony Bellew: 'Oleksandr Usyk is beter dan ik ben, maar de betere wint niet altijd'

Tony Bellew: 'Oleksandr Usyk is beter dan ik ben, maar de betere wint niet altijd'
Tony Bellew: 'Oleksandr Usyk is beter dan ik ben, maar de betere wint niet altijd'

Tony Bellew zegt dat hij zal zijn wat Marvin Hagler was tegen Thomas Hearns toen hij tegenover Oleksandr Usyk stond. Voormalig kampioen Bellew staat tegenover de onbetwiste wereldkampioen cruiserweight vandaag (zaterdag) in de hoop de kansen in de Manchester Arena, Engeland, aan zijn zijde te hebben.

Bellew (30-2-1, 19 KOs), 35, is teruggekeerd naar cruiserweight na een korte regeerperiode als WBC-titelhouder in 2016, waarna hij optrad als zwaargewicht tot tweemaal toe met Engelse rivaal en voormalig WBA wereldkampioen zwaargewicht David Haye.

Oleksandr Usyk wordt zaterdag geconfronteerd met Tony Bellew, wetend dat de overwinning hem dichter bij de Klitschko's, zal brengen en aanspraak op een gevecht met Anthony Joshua zal kunnen maken.

Stoppen

Wat de uitkomst ook is zaterdag, Tony Bellew hoopt op een knokpartij als hij de onbetwiste cruiserweight-koning Oleksandr Usyk overneemt om hem ervan te weerhouden zijn bokscarrière voort te zetten.

Indrukwekkend en tegen alle verwachtingen in zoals de overwinningen op Haye waren, erkent Bellew dat de Oekraïense Usyk (15-0, 11 KOs), 31, zijn moeilijkste uitdaging tot nu toe is. "Hij is absoluut een van de beste boksers ter wereld, hij is uitstekend in wat hij doet," vertelde Bellew aan de pers

Geloof

Maar de bokser uit Liverpool gelooft dat zijn slagkracht doorslaggevend zal zijn tegen de WBC-WBA-IBF-WBO-kampioen, net zoals het was voor Hagler tegen zijn mede-Amerikaan Hearns in een onvergetelijke ontmoeting om de onbetwiste wereldkampioen middengewicht te bepalen. Hagler stopte Hearns in drie woeste ronden in 1985.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws