Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk Nieuws
Nieuws

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk
Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.

Van der Vorst zegt in een interview met het AD dat hij er een enorme kater van heeft. "Bij de boksbond zijn we het er compleet mee oneens. We hebben de hele wedstrijd inmiddels teruggekeken en zijn er nog steeds van overtuigd dat Nouchka verdiende te winnen.”

Reden

De voorzitter van de Nederlandse Boksbond legt uit: "Direct na de wedstrijd heeft de boksbond uit Wales een ‘gele kaart’ getrokken. Met zo'n kaart kun je, door een nieuwe regel, sinds september een protest indienen tegen een specifieke ronde in de wedstrijd. Dat moet je binnen twee minuten na de wedstrijd doen. Ze hebben die kaart ingezet, omdat de bond in Wales twijfels had over de door Nouchka gewonnen tweede ronde. "

ZIE OOK >> Bokser Nouchka Fontijn slechts enkele minuten wereldkampioen

"Een nieuwe jury besloot die ronde na herbeoordeling aan Price te geven. Laat ik duidelijk zijn dat het in essentie een goede regel is om misstanden aan te pakken, maar niet op deze manier. Dan had beter de héle wedstrijd opnieuw beoordeeld kunnen worden.”

Nouchka Fontijn

Of er vervolgstappen moeten worden genomen, daar wordt in de komende dagen naar gekeken."We laten het er in ieder geval niet bij zitten. Nouchka is groot onrecht aangedaan.” Aldus Boris van der Vorst.

Fontijn komt vandaag gedesillusioneerd terug uit Rusland maar zal ondanks het verliezen van haar eerste wereldtitel toch groots worden onthaald.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws