TeamNL en Internationale bokstop uit 26 landen in de ring bij Eindhoven Box Cup
Home / Nieuws / Boks Nieuws / TeamNL en Internationale bokstop uit 26 landen in de ring bij Eindhoven Box Cup

TeamNL en Internationale bokstop uit 26 landen in de ring bij Eindhoven Box Cup

TeamNL en Internationale bokstop uit 26 landen in de ring bij Eindhoven Box Cup

De internationale bokstop komt in het pinksterweekend van vrijdag 3 juni tot en met maandag 6 juni weer in actie tijdens de zesde editie van de Eindhoven Box Cup.

Met 26 nationaliteiten en ruim 200 deelnemers is dit het grootste Olympische boksevenement van West-Europa. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereld boksbond, EUBC en IBA. De Eindhoven Box Cup is het enige IBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd en wordt ondersteund door NOC*NSF.

26 deelnemende landen

Meer dan 200 boksers uit 26 landen – waaronder de complete Nederlandse A-selectie – nemen deel aan dit toernooi. Onder de deelnemers bevinden zich vele internationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen.

Namens Nederland boksen onder andere Rick de Nooijer, Farshid Bos en Juna Prinsen. Alle leden van TeamNL komen in actie. Ook een aantal aanstormende talenten zullen in de ring verschijnen.

Breedtesport

Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. Boksen is één van de hardst groeiende sporten in ons land. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence’.

Bekijk ook

Rooie Rinus straft aanvallers af in oneerlijk straatgevecht (video)

Rooie Rinus slaat aanvallers plat in oneerlijk straatgevecht (video)

We zien het vaker video's van straat gevechten waar het er niet altijd eerlijk aan toe gaat

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page