Taliban zijn moordenaars! Gevluchte profbokser Ajmal Faizy waarschuwt Boks Nieuws
Boks Nieuws

Taliban zijn moordenaars! Gevluchte profbokser Ajmal Faizy waarschuwt

Taliban zijn moordenaars! Gevluchte profbokser Ajmal Faizy waarschuwt

Ajmal Faizy ontvluchtte op 14-jarige leeftijd zijn land Afghanistan. Nu jaren later de Taliban de macht weer overneemt in het land sprak de bokser met de pers en waarschuwt voor de gruweldaden.

Nadat de Taliban zijn vader doodmartelde vluchtte de toen nog jonge bokser Afghanistan naar Engeland. Daar kwam de Faizy in een opvangtehuis terecht. ,,Ik besloot te vluchten toen bekend werd dat ik de volgende op de lijst van de Taliban was", zegt Faizy tegen Boxingnews.

De vader van Faizy, Salem werd naar een schuur gebracht, ondersteboven opgehangen en zo hard geslagen dat hij drie dagen later stierf. Als zijn oudste zoon werd Faizy vervolgens hun doelwit en werd hij ook gemarteld.

Ik had geluk

,,Ze hebben me een paar keer gemarteld", vertelde Faizy, die opgroeide in een klein dorpje in de provincie Parvan, 70 km buiten de hoofdstad Kabul. ,,Ik heb een litteken over mijn oog, een litteken over mijn oor, een gebroken schouder. Ze gebruikten hockeyknuppels. Ik had elk moment kunnen overlijden."

Het lukte Faizy te vluchten en werd opgevangen door onder andere bokstrainer Barry Higginson. Op zijn 18e onder leiding van Higginson maakte de bokser zijn profdebuut in oktober 2013 met een overwinning in de vierde ronde op Oliver Rainbird. (LEES HIER MEER)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws