STRENGERE REGELS: Gevecht Mike Tyson onder zware druk Boks Nieuws
Boks Nieuws

STRENGERE REGELS: Gevecht Mike Tyson onder zware druk

STRENGERE REGELS: Gevecht Mike Tyson onder zware druk
STRENGERE REGELS: Gevecht Mike Tyson onder zware druk

Het aanstaande comeback gevecht van Mike Tyson tegen Roy Jones Jr blijft de gemoederen bezighouden. Zo wil de WBC zelfs nieuwe regels instellen.

De internationale boksbons World Boxing Council (WBC) eist dat Mike Tyson vs Roy Jones Jr beter bescherm zullen zijn tijdens hun demogevecht. Hoofdbeschermers en zelfs 18oz bokshandschoenen zouden gedragen moeten worden.

Alles voor de veiligheid

Dit alles uit angst voor de veiligheid van beide boksveteranen. De twee bokslegenden hebben voor 12 september getekend in een acht ronde demo gevecht. Gesanctioneerd door de California State Athletic Commission (CSAC).

DE WBC spreek voor haar beurt aangezien die niets met het gevecht te maken hebben. Maar willen dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen voor de boksers, die samen 105 jaar oud zijn.

Geen controle

"Het is eigenlijk een sparring-sessie, maar je moet niet vergeten, ik ben de kleine man hier," zei Jones in een interview. "Niemand kan Mike onder controle houden als hij eenmaal in de ring komt. Ik moet mezelf verdedigen alsof ik in een echt gevecht ben. "

De recente uitspraken van Tyson doen ook geen goed aan de angst van de WBC. Tyson stelde zeker op zoek te gaan naar knock-out. Dat dit geen grootspraak hoeft te zijn heeft Tyson al eerder bewezen. Hij neemt het gevecht zeer serieus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws