Top promotor ontslaat omstreden profbokser wegens racisme Boks Nieuws
Boks Nieuws

Top promotor ontslaat omstreden profbokser wegens racisme

Top promotor ontslaat omstreden profbokser wegens racisme
Top promotor ontslaat omstreden profbokser wegens racisme

De dagen van Paulie Malignaggi bij Showtime Boxing zijn voorbij. De bokser is de laan uit vanwege controversiële opmerkingen over racisme.

Boxing Scene meldde dat de gepensioneerde voormalig wereldkampioen en Showtime Boxing commentator is ontslagen. Voor opmerkingen die hij in april maakte. Tijdens een IFL TV-interview waarvoor hij blijkbaar weigerde zich te verontschuldigen. Toen de verontschuldiging niet kwamen, gaf Showtime Malignaggi de zak.

De opmerkingen van Malignaggi verwijzen naar WBC-lichtgewicht kampioen Devin Haney. Deze zei over een mogelijk gevecht met Vasiliy Lomachenko: "Luister, geen blanke jongen kan me verslaan. "

Racisme

"Het kan me niet schelen, op welke dag van de week dan ook. Ik vecht 10 keer tegen een blanke jongen, ik ga hem 10 keer verslaan. " Haney tweette later dat hij niet racistisch is en nooit zal zijn.

Malignaggi reageerde direct op de opmerkingen van Haney. Door te zeggen dat de sport door bokshistorie werd gedomineerd door verschillende raciale en etnische groepen. Hij beweert dat Afro-Amerikaanse boksers niet langer de dominante kracht zijn in het boksen. Zoals ze in de afgelopen 30-50 jaar geleden waren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws