🎥 Schokkend! Boksertje (10) begeeft het bijna tijdens afvalrace
Home / Nieuws / Boks Nieuws / 🎥 Schokkend! Boksertje (10) begeeft het bijna tijdens afvalrace

🎥 Schokkend! Boksertje (10) begeeft het bijna tijdens afvalrace

De voorzitter van de World Boxing Council Mauricio Suleiman hekelde de schokkende video van een 10-jarige jongen die werd onderworpen aan de radicale methode voor gewichtsvermindering. De videobeelden roepen woede en vragen op.

Dat het overantwoord is om op het laatste moment nog zoveel mogelijk gewicht te verliezen is bewezen door een aantal doden die te betreuren zijn. Vijf jaar geleden was er een tragisch geval met de Schotse kickbokser Jordan Coe. Deze 20-jarige vechter verloor zijn leven toen hij drie kilo op één dag probeerde te verliezen en stierf tijdens het voltooien van een van zijn veeleisende trainingssessies. Hij werd gevonden op de straten van Thailand, gekleed in een dikke jas bij 36 graden.

Dat nu zelfs kinderen aan deze brute methode onderworpen worden is zorgwekkend. Mauricio Sulaiman, voorzitter van de WBC (World Boxing Council) hekelde de video op zijn sociale media: “Deze video is zo verontrustend! Zoveel onwetendheid over gewichtsverlies op alle niveaus”, schrijft Suleiman.

Onverantwoord

,,Dit kind zo te zien lijden is bruut en crimineel en marteling. Gewicht en uitdroging zijn de oorzaak van de meeste, zo niet alle dodelijke ongevallen bij boksen en contactsporten.” Het bokstertje wiens naam niet bekend is leidt zichtbaar.

Terwijl het zweet letterlijk uit het jonge kind loopt zegt zijn coach; ,,Weet je nog tegen wie je vecht. Hij kijkt deze video ook.” Extreem afvallen kan alleen als dit wordt begeleidt door een kundige arts. Zelf het proces aangaan onverantwoord en dodelijk.

Bekijk ook

Oud rivaal slaat Nate Diaz terug naar UFC-ster McGregor! 'Acteurtje'

Oud rivaal slaat terug naar UFC-ster McGregor! ‘Acteurtje’

De rivalen vechten op Twitter een woordenoorlog uit en dreigen opnieuw op de vuist te gaan.

Bloedbad! Vechter uit elkaar gesloopt in wedstrijd

Bloedbad! Vechter uit elkaar gesloopt in wedstrijd (video)

Een bloederige finish

Dakloze mept beveiligers in de rondte! 'Harry was het zat'

Dakloze mept beveiligers in de rondte! ‘Harry was het zat’ (video)

Een dakloze man kwam zijn vriend ter hulp

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page