Home / Nieuws / Boks Nieuws / Scheidsrechter Jack Reiss over Fury vs Wilder: ‘ik stopte bewust de partij niet’

Scheidsrechter Jack Reiss over Fury vs Wilder: ‘ik stopte bewust de partij niet’

Scheidsrechter Jack Reiss over Fury vs Wilder: 'ik stopte bewust de partij niet'
Youtube

Jack Reiss legt uit waarom hij het gevecht niet stopte toen Tyson Fury hard onder uitging in de laatste ronde van zijn wedstrijd tegen Deontay Wilder. De scheidsrechter vertelt ons wat er door zijn hoofd ging toen we allemaal dachten dat het gevecht voorbij was.

In een interview met SiriusXM Boxing geeft scheidsrechter Jack Reiss zijn verklaring dat hij niet meteen afzwaaide toen Deontay Wilder, Tyson Fury in de 12e ronde nivelleerde met een paar monsterlijke slagen.

“Laat me je vertellen, als er, zware schade was en Fury serieus gewond was had ik anders gehandeld. Het gevecht ging er hard aan toe en Fury kreeg er flink van langs, maar niet zo erg dat hij niet verder zou kunnen, als het anders was geweest had ik het afgezwaaid, ” zegt Reiss.

Spanning alom

“Maar het gevecht was zo spannend, de omvang van het gevecht, je weet wat ik bedoel, een zwaargewicht kampioenschap  wedstrijd. Ik heb altijd geleerd om een ​​kampioen te tellen en ik wilde hem alle kansen geven. Dus nam ik mijn tijd, niet dat ik de telling stopte zoals sommige boze tongen beweren. Ik telde gewoon geduldig en ik hield in de gaten wat ik aan het doen was. Ik wil altijd doen wat het beste is voor boksen. ”

“Kijk naar al het gepraat, kijk naar de controverse over wie men dacht zou winnen of moeten winnen. Men spreekt over een herkansing. Maar mijn beslissing om Fury door te tellen veroorzaakte de grootste geruchten. ”

Dank

Veel boksfans danken Reiss voor het niet overweldigd raken door het moment waarop een andere scheidsrechter het gevecht zou hebben beëindigd, wat in dit geval voorbarig zou zijn geweest.

 

Bekijk ook

Dreiging: Vrouwelijke bokser weigert terugkeer naar Iran

Dreiging: Vrouwelijke bokser weigert terugkeer naar Iran

Reuters meldt dat de Iraanse bokser Sadaf Khadem niet zal terugkeren naar haar land.

Bokswedstrijd Joshua in gevaar: Miller positief getest (doping)

De bokswedstrijd tussen Anthony Joshua en Jarell Miller staat op losse schroeven. Afgelopen nacht kwamen ...

MMA versus boksen: Gennady Golovkin klaar McGregor en Khabib

Boksen: Gennady Golovkin maakt DAZN debuut in juni

Het DAZN-debuut van Gennady Golovkin is officieel. De voormalige middengewicht kampioen Golovkin keert op 8 ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT