SCHANDE! Bokswedstrijd loopt uit op drama, onderzoek geeist
Home / Nieuws / Boks Nieuws / SCHANDE! Bokswedstrijd loopt uit op drama, onderzoek geeist

SCHANDE! Bokswedstrijd loopt uit op drama, onderzoek geeist

Gabriel Maestre tegen Mykal Fox is uitgelopen op een drama. De bokswedstrijd ligt flink onder vuur om de discutabele uitslag. Fox verloor maar had volgens de puntentelling moeten winnen.

Boksbond WBA ligt flink onder de loep na de schandelijke uitslag van de Fox tegen Maestre clash. De officiële scores waren 117-110, 115-112 en 114-113, allemaal voor Maestre. ,,We hebben veel slechte beslissingen, discutabele beslissingen en regelrechte gestolen winsten gezien”, zegt Lou Di Bella. ,,Maar sommige grote namen uit de sport walgen en zijn verontwaardigd over de uitslag van zaterdag.”

Schandalig

Hoewel de meeste mensen die toekeken vonden dat Fox of Maryland de overwinning na 12 rondes meer dan verdiende, ging het in plaats daarvan naar de voormalige amateur Maestra uit Venezuela. Dit ondanks het feit dat Fox onderweg een knock-down scoorde, in ronde twee, en bijna de wedstrijd domineerde.

De verontwaardiging is groot en Di Bella en andere prominenten uit de bokssport roepen op tot een onderzoen naar de WBA. ,,Mykel Fox is beroofd vs Maestre, gênant!!! Dit is wat boksen pijn doet, iedereen kon zien wie er won, het was duidelijk”, schrijft Rick Glaser bokspromotor.

Bekijk ook

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Vechtbaas: ‘Niemand wil tegen deze man vechten’

Niemand durft het aan...

Doodslag! UFC kampioene ziekenhuis in geslagen door vriend

De vechter kon geen kant op

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page