SCHANDE! Bokswedstrijd loopt uit op drama, onderzoek geeist Boks Nieuws
Boks Nieuws

SCHANDE! Bokswedstrijd loopt uit op drama, onderzoek geeist

SCHANDE! Bokswedstrijd loopt uit op drama, onderzoek geeist

Gabriel Maestre tegen Mykal Fox is uitgelopen op een drama. De bokswedstrijd ligt flink onder vuur om de discutabele uitslag. Fox verloor maar had volgens de puntentelling moeten winnen.

Boksbond WBA ligt flink onder de loep na de schandelijke uitslag van de Fox tegen Maestre clash. De officiële scores waren 117-110, 115-112 en 114-113, allemaal voor Maestre. ,,We hebben veel slechte beslissingen, discutabele beslissingen en regelrechte gestolen winsten gezien", zegt Lou Di Bella. ,,Maar sommige grote namen uit de sport walgen en zijn verontwaardigd over de uitslag van zaterdag."

Schandalig

Hoewel de meeste mensen die toekeken vonden dat Fox of Maryland de overwinning na 12 rondes meer dan verdiende, ging het in plaats daarvan naar de voormalige amateur Maestra uit Venezuela. Dit ondanks het feit dat Fox onderweg een knock-down scoorde, in ronde twee, en bijna de wedstrijd domineerde.

De verontwaardiging is groot en Di Bella en andere prominenten uit de bokssport roepen op tot een onderzoen naar de WBA. ,,Mykel Fox is beroofd vs Maestre, gênant!!! Dit is wat boksen pijn doet, iedereen kon zien wie er won, het was duidelijk", schrijft Rick Glaser bokspromotor.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws