SAMENZWERING: Topbokser Deontay Wilder compleet overtuigd – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / SAMENZWERING: Topbokser Deontay Wilder compleet overtuigd

SAMENZWERING: Topbokser Deontay Wilder compleet overtuigd

SAMENZWERING: Topbokser Deontay Wilder compleet doorgedraaid
Deontay Wilder (R) en Tyson Fury (L)

Deontay Wilder suggereert een sensationele samenzwering waarbij zijn ex-coach en de scheidsrechter betrokken waren. Wat resulteerde in zijn verlies tegen Tyson Fury.

Voormalig bokskampioen Deontay Wilder gelooft dat er een aantal mensen zich hebben verenigd om hem expres te laten verliezen tegen Tyson Fury eerder dit jaar. Onder de personen die hij beschuldigt van een samenzwering zijn leden van zijn eigen team waaronder zijn ex-coach.

Nadat hun eerste wedstrijd in december 2018 eindigde in een controversieel gelijkspel, werden Wilder en Fury uiteindelijk geboekt voor de rematch in februari 2020. Het tweede gevecht liet geen controverse achter toen Fury, Wilder overtuigend de les las op weg naar een zevende ronde TKO-overwinning.

Ze hebben mij genaaid

Toch blijft Wilder beweren dat hij benadeeld is: “Ongeveer 15 minuten voordat ik naar de ring liep, deed ik een warming-up, het was perfect, ik voelde me geweldig. Tot ik naar de ring ging. Die transformatie, ik dronk water en zo, in een poging mezelf gehydrateerd te houden, ”zei Wilder tegen 78SportsTV.

“Ik begin me gewoon raar te voelen. Mijn water was verrijkt alsof ik een spierverslapper nam of zoiets. Nadat een gevecht voorbij is en het niet in jouw voordeel is, ben je altijd op zoek naar wat er is gebeurd. Bij bepaalde dingen klopte de sfeer gewoon niet. Het voelde alsof er iets ging gebeuren, en niet in mijn voordeel, “vervolgde Wilder.

Corrupte scheidsrechter

Ook zijn ex-caoch spaart Wilder niet in zijn beschuldigingen, deze gooide handdoek in de ring toen bleek dat Wilder niet verder kon: “Gooi de handdoek erin, ze hebben een rematch. Omdat ik geloof dat hij er deel van uitmaakte. Hij maakte er deel van uit. En nog meer, ik denk dat hij ook iets met mijn water te maken heeft. Hij was de enige die met mijn water omging. Hij was de enige. Ik heb sterke bronnen. “

Deontay Wilder richtte zijn beschuldigingen vervolgens op de ervaren scheidsrechter: “Zijn ogen zagen eruit alsof hij een cocktail had gedronken,” zei Wilder. “Fury leunde tegen me aan. Ik kreeg ook een elleboog in mijn gezicht. De scheidsrechter doet niets. Hij deed alsof hij niet wist wat er aan de hand was. Ofwel deze klootzak was dronken of hij maakte er deel van uit. Welke was het? “

Bekijk ook

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page