'S Werelds eerste transgender bokser gezicht merk Everlast - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘S Werelds eerste transgender bokser gezicht merk Everlast

‘S Werelds eerste transgender bokser gezicht merk Everlast

Het bedrijf Everlast boks- en fitnessapparatuur heeft transgender-bokser Patricio Manuel gekozen als het gezicht van zijn nieuwe advertentiecampagne.

De vrouwelijke bokser, die de eerste transgender persoon werd die professioneel bokste, zal de campagne ‘Wees de eerste’ van het bedrijf leiden. In de Everlast reclame video zegt de bokser dat hij zich als kind ‘volledig van zichzelf los voelde. Ik heb net mentaal uitgecheckt, zodat ik door het leven kon blijven gaan. ”

Het gaat pijn doen. Leven naar jouw waarheid zal pijn doen, maar het is het waard.

Patricio Manuel

Trots

“Het was boksen dat me terug in mijn lichaam bracht, en het was boksen waardoor ik trots kon zijn op wat ik fysiek kon doen, maar boksen leerde me ook om echt introspectief te zijn en te zijn van: “Oké, wat wil ik echt , en hoe moet ik ervoor werken, want helaas moet je, als je afwijkt van de normen die de samenleving heeft opgesteld, voor die identiteit vechten en moet je het echt zelf maken. “

Manuel bokste aanvankelijk als een vrouw en won vijf nationale kampioenschappen amateur. Manuel nam ook deel aan een vrouw in de Olympische proeven van 2012. Na een schouderblessure besloot de bokser te stoppen met het ‘leven van die leugen’ als vrouw en de overgang naar een man.

Bekijk ook

Zure verliezer! ‘Rot op uit die boksring’ (video)

Je bent een echte kampioen, vergeet de rest.

Multitalent Geraldo Holzken wint ZNL-bokstitel

De jonge Holzken kan met recht een van Nederlands grootste multitalenten genoemd worden

‘Bijna moord!’ Pulev slaat Mir staand KO (video)

Frank Mir kreeg er flink van langs gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page