Home / Nieuws / Boks Nieuws / Russische prof boks kampioen koelbloedig vermoord

Russische prof boks kampioen koelbloedig vermoord

Foto screenshot: Alexander Kostromin

Prof bokser en Russische kampioen Alexander Kostromin is donderdagavond in de buurt van zijn huis in Belgorod op koelbloedige wijze dood geschoten.

Zo meld TASS vanochtend. Het lichaam van Kostromin werd donderdagavond niet ver van zijn huis doorzeefd met kogels terug gevonden.

Alexander Kostromin zou op 9 februari 30 jaar geworden zijn. Hij vocht in de categorie -80kg. Hij had zijn eerste belangrijke wedstrijd in 2005 en won gelijk het Russische kampioenschap.

MMA

In 2014 nam hij goud mee naar huis in het internationale bokstoernooi op de Krim. Kostromin vocht onlangs nog in een privéclub in Belgorod, waar mixed martial arts wedstrijden worden gehouden met de deelname van professionele boksers.

De Russische politie heeft de zaak in onderzoek genomen, het motief achter de moord is niet bekend De dader vluchtte na zijn daad in een auto weg.

Bekijk ook

Oud-Kampioen Barry Groenteman vormt Joods Olympisch boksteam

De Nederlandse bokser en oud-kampioen Barry Groenteman zal een boksteam vormen dat Nederland zal vertegenwoordigen op de vierjaarlijkse Maccabi Spelen in Israël.

Amir Khan vs Manny Pacquiao bevestigt voor november

Amir Khan heeft bevestigd dat zowel hij als Manny Pacquiao een contract hebben getekend voor een gevecht.

Ruziënde kickboksers Ghita en Adegbuyi in bokswedstrijd

Het rommelt al een tijdje tussen kickboksers Benjamin Adegbuyi en Daniel Ghita.