RTL Boxing Stars Trainer Raymond Joval: ‘Je wordt geen echte bokser in 5 weken’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / RTL Boxing Stars Trainer Raymond Joval: ‘Je wordt geen echte bokser in 5 weken’

RTL Boxing Stars Trainer Raymond Joval: ‘Je wordt geen echte bokser in 5 weken’

RTL Boxing Stars: ‘Kaj van der Voort en Rein van Duivenboden bijten de spits af’

Acht bekende vrouwen en zestien bekende mannen worden door middel van intensieve training klaargestoomd voor hun allereerste bokstoernooi tijdens Boxing Stars, dat op woensdagavond 31 oktober om 20.30 wordt uitgezonden op RTL 5.

Tijdens dit sportief gebeuren worden de BN’ers voor hun training bijgestaan door legendes uit de bokswereld en toptrainers. Vechtsportinfo ging in gesprek met een paar van deze trainers en vroeg hen onder andere wie ze trainen en wat zij vinden van het programma Boxing Stars.

Raymond Joval

Raymond Albert Joval is een voormalig Nederlands bokser van Surinaamse komaf, bijgenaamd Hallelujah. Joval bokste als amateur op de Olympische Spelen in 1992 en won een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in 1993. Daarna stapte de meervoudige nationale kampioen over naar de profs. (bron: Wikipedia)

Raymond begeleidt op dit moment de BN’ers Tommie Christiaan, Danny Froger en Laura Ponticorvo bij het Amsterdams Boks Centrum in Zuid-Oost. Joval is dik tevreden over de inzet en de mentaliteit van zijn pupillen. “Ze willen allemaal wel werken, dat is super,” legt de voormalige profbokser uit. “Sowieso trainen we minimaal drie keer per week trainen we op de gym, sommige zelfs vaker.”

De kritiek die sommige geven op het programma weeft Joval van tafel. “Ze hebben professionele trainers opgezocht in samenwerking met de Nederlandse boksbond. Trainers die al meer dan 15 jaar zowat dagelijks met boksen bezig zijn. Het is niet zo dat ze zich gewoon door de buurman laten begeleiden.” Raymond is van mening dat de bokssport in een steeds positiever daglicht komt en dat het programma Boxing Stars daar zeker geen afbreuk aan doet.

Als ik als BN’er zou moeten worstelen of mee moet werken aan een productie van John de Mol, “daar zeg ik zeker geen nee tegen,” glimlacht de trainer.

“Ik kan geen echte boksers van ze maken in 5 weken”

Over zijn BN’ers niets dan respect. Danny Froger kijkt volgens hem de kat uit de boom en maakt goede keuzes. “Dat verwacht ik ook van hem in de ring,” legt Raymond uit. Laura Ponticorvo is volgens hem een echte streber en traint 5 tot 6 keer per week. “Als je Laura kent en ziet wat ze allemaal doet. Een echt strebertje die het beste eruit wil halen.”  Beiden moeten woensdag al de ring in.

Nummer drie, Tommie Christiaan, is er later bijgekomen en heeft volgens Joval wel wat. “Is wel een vechtertje, kijkt het aan op afstand, komt dichterbij. Lijkt wel of hij het al jaren doet. Hij is dan ook acteur,” lacht Raymond.

“Ik heb ze ook gezegd, ik kan niet in 5 weken een bokser van je maken maar ik kan wel eruit halen wat erin zit en je de basisvaardigheden aanleren.” Aldus Raymond Joval.

Boxing Stars
Boxing Stars is vanaf woensdag 31 oktober wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. In de eerste aflevering leggen Kaj van der Voort en Rein van Duivenboden elkaar het vuur aan de schenen. Ook Taeke Taekema en Danny Froger stappen voor hun eerste duel tegenover elkaar de ring in. Bij de dames strijden Jessie Jazz Vuijk en Laura Ponticorvo tegen elkaar.

Aflevering 1
In de eerste aflevering staan er drie gevechten op het programma. Uit elke categorie één.

  • Mannen lichtgewicht: Kaj van der Voort – Rein van Duivenboden
  • Mannen zwaargewicht: Taeke Taekema – Danny Froger
  • Vrouwen: Jessie Jazz Vuijk – Laura Ponticorvo

Aflevering 2
Ook de gevechten van de tweede aflevering heeft RTL bekendgemaakt.

  • Mannen lichtgewicht: Michael Boogerd – Thomas Cox
  • Mannen zwaargewicht: Juvat Westendorp – Rick Brandsteder
  • Vrouwen: Michella Cox – Amanda Tsatsos

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page