Rotterdam wil jeugdgeweld aanpakken met boksen Nieuws
Nieuws

Rotterdam wil jeugdgeweld aanpakken met boksen

Rotterdam wil jeugdgeweld aanpakken met boksen
Rotterdam wil jeugdgeweld aanpakken met boksen

Om het jeugdgeweld in Rotterdam aan te pakken wil men boksen inzetten als middel.

Het Albrandswaards Dagblad meld dit zondag en citeert raadslid Nadia Arsieni. "‘Het is niemand ontgaan dat er recent in Rotterdam veel aandacht is geweest voor steekincidenten met vaak zeer jonge daders en slachtoffers. Het aantal steekincidenten met minderjarige verdachten is in Rotterdam en omgeving vorig jaar bijna verdubbeld, " zegt Arsieni.

Om gedragsregulering in te stellen worden er dus nieuwe initiatieven ontwikkeld waaronder boksen. "Dit moet preventief gaan werken," zo zegt Arsieni. Andere opties zijn hogere straffen en ook de aanpak van ouders om deze aan te spreken op het gedag van hun kinderen.

Samenwerken de sleutel

Maar Arsieni pleit dus voor een persoonlijke aanpak, door het boksen leren de kinderen zich beter te beheersen. Wel is de samenwerking van verschillende organisaties vereist. Zoals jongerenwerk, politie, handhaving, de gemeente, scholen en bureau Halt die allen hun goedkeuring meoten geven.

Er is wel budget nodig om dit voor elkaar te boksen, dus wordt door D66 aan de burgemeester van de stad gevraagd of deze pen staat om een bijtgare uit de gemeente pot te leveren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws