Home / Nieuws / Boks Nieuws / Rolstoel Boksen: Streven is om een ​​Paralympische Sport te worden

Rolstoel Boksen: Streven is om een ​​Paralympische Sport te worden

Je ziet het wellicht niet vaak twee boksers in een rolstoel, toch zijn er een groot aantal beoefenaars, en deze streven er naar om Olympische erkenning te krijgen.

Ian Cannon. De 26-jarige Amerikaan, geboren met spastische quadriplegie hersenverlamming, werkt al 13 jaar onvermoeibaar aan het proberen om de vechtstijl om te vormen van een zelfverdedigingstechniek in een legitieme aangepaste sport.

“Het begon toen ik 12 jaar oud was en naar Cinderella Man met Russell Crowe keek en in mijn pre-adolescente geest maakte ik de connectie dat Jim Braddock op mij lijkt. We zijn allebei Iers, niemand gelooft echt dat we iets fysieks kunnen en ons voetenwerk is klote “, zegt Cannon.

Boksen om af te reageren

Omdat hij de monotonie van fysiotherapie niet langer wilde verdragen, smeekte hij zijn moeder hem in een plaatselijke sportschool te laten boksen. Toen hij de fysieke voordelen zag en blij was dat hij zijn zoon niet langer hoefde te zeuren om wat beweging te krijgen, stemde zijn vader ermee in mee.

Sinds die eerste dagen in de sportschool, heeft Cannon kunnen samenwerken met enkele van de grootste namen in het boksen. Hij trainde met Micky Ward (gespeeld door Mark Wahlberg in The Fighter) en werd geadviseerd door Freddie Roach (de legendarische trainer van Manny Pacquiao).

Verschil

Canon en Hall of Fame-scheidsrechter Steve Smoger werkte ook samen om de verenigde regels voor boksen te ontwikkelen. De regels voor rolstoel-boksen zijn een samensmelting van de standaard VS Boxing-regels en de State of Connecticut Boxing Competition Statutes met een paar significante verschillen.

Veiligheid is een topprioriteit van het Internationaal Olympisch Comité als rolstoelboxen ooit onderdeel gaat uitmaken van de Paralympics, maar het is niet de enige.

Stap vooruit

In Groot-Brittannië boekte de Adaptive Boxing Organization onder leiding van Colin Wood vooruitgang. De 47-jarige met uveïtis, een zeldzame oogziekte, zegt dat hij al met het IOC heeft gesproken en dat er een bestuursorgaan voor rolstoelboksen moet zijn als een eerste stap naar aandacht voor de Paralympics.

Ondertussen werkt Ian Cannon samen met de president van de World Boxing Council, Mauricio Sulaimán, om een ​​belangrijke stap te zetten in de richting van het wereldwijde bewustzijn van rolstoel boksen, een adaptieve match.

Dromen

“Als dat gebeurt, gaat het van het ene land naar het andere en eilandhoppen. Dan zullen de Paralympics geen keus hebben, ze zullen op ons moeten letten, “zegt hij.

Het lijkt misschien een onmogelijke droom, maar als je de man vraagt ​​die Cannon zijn manager noemt, de beroemde bokspromotor Al Valenti, dan ligt die wel binnen het bereik van de mogelijkheid.

Bekijk ook

‘Ik moest gewoon zijn bloed proeven’: Tyson Fury (video)

Tyson Fury onthult waarom hij bloed van Deontay Wilder’s nek likte tijdens hun herkansing een ...

Snurker: Bokskampioen valt in slaap tijdens titelwedstrijd

Canelo Alvarez zegt dat hij in slaap viel, tijdens het kijken naar de laatste titelverdediging ...

Opgefokte Tyson Fury is er helemaal klaar mee

Tyson Fury is klaar met het thuiszitten. De bokskampioen is nu meer dan een jaar ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page