Bokslegende belandt in ziekenhuis door Coronavirus Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende belandt in ziekenhuis door Coronavirus

Bokslegende belandt in ziekenhuis door Coronavirus
Bokslegende belandt in ziekenhuis door Coronavirus

Bokslegende Roberto Durán testte donderdag positief voor het coronavirus en verblijft in een ziekenhuis in Panama City, Panama. Waar hij werd opgenomen vanwege een virale infectie.

"De tests van mijn vader zijn net teruggekomen en bevestigen dat hij positief is voor COVID-19. Godzijdank heeft hij geen symptomen die verder gaan dan een verkoudheid", schreef Robin Duran. De zoon van de voormalige kampioen, op Instagram.

Nog maar 1 long

De 69-jarige Duran werd als preventieve maatregel naar het gezondheidscentrum gebracht. Vanwege zijn leeftijd en omdat 'hij een long heeft die niet 100% werkt. Door een ongeluk dat hij in 2001 in Argentinië heeft opgelopen', zei zijn zoon in de post.

Durans meest gedenkwaardige wedstrijd was tegen "Sugar" Ray Leonard. In hun eerste gevecht in 1980 in Montreal versloeg Duran Leonard om de WBC weltergewicht titel te winnen. Vijf maanden later stopte Leonard Duran in de achtste ronde in het beruchte 'No Mas'-gevecht. Een van de meest iconische in de geschiedenis van de sport.

Dank

'We hebben net met de dokter gesproken en hij vertelde ons dat zijn longen in orde zijn. En dat er geen tekenen zijn van ernstige schade', voegde Robin Duran eraan toe. In de post bedankte de zoon van de viervoudig kampioen ook de fans van zijn vader voor hun steun. Hij zei dat zijn vader onder observatie in het ziekenhuis zal blijven.

Duran, die bekend werd als lichtgewichtkampioen, wordt beschouwd als een van de grootste boksers aller tijden. Hij werd in 2007 opgenomen in de International Boxing Hall of Fame. Dit na een 33-jarige professionele carrière die een record van 103-16 opleverde met 70 knockouts.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws