Rentree gevecht Floyd Mayweather onder vuur: 'Hier zit geen hond op te wachten'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Rentree gevecht Floyd Mayweather onder vuur: ‘Hier zit geen hond op te wachten’

Rentree gevecht Floyd Mayweather onder vuur: ‘Hier zit geen hond op te wachten’

Floyd Mayweather mag dan wel een bokslegende zijn, toch lijken niet veel boks fans op zijn rentree te wachten. Op 20 februari treed de boks-miljonair aan tegen YouTube ster Logan Paul.

Toen Floyd Mayweather eerder vandaag aankondigde de ring in te gaan, ging niet bij iedereen gelijk de handen op elkaar. Sterker nog de hardcore fans vinden dat het een regelrechte aanfluiting is voor de bokssport. De main media dook als vliegen op stroop op het nieuws. Kondigen het groots aan als een rentree. Maar de insiders denken daar anders over.

Bakken met geld

Even wat zaken op een rijtje. Mayweather is een ware bokslegende, daar kun je niet omheen. De bokser verdiende bakken met geld in zijn carrière en verdiende daar de bijnaam ‘Money Mayweather’ mee. De goede man pocht graag op social media met stapels geld, op zich zijn recht maar wordt ook als irritant ervaren. Niet dat dit ‘Money’ iets kan schelen.

Met het komende gevecht tegen de YouTube ster Paul, zullen er tientallen miljoenen worden verdiend. Niet alleen aan de santenkraam van sponsoren, maar ook aan het betaald kijken via Pay Per View (PPV). Er daar heeft de geldmachine om Mayweather en Paul heen, ook nog eens een extra verdienmodel aan gehangen. Op tijd reserveren of meer betalen.

Snap er geen fluit van

Het gaat dus om het geld en niet de promotie van de sport. Dat is meer dan duidelijk. En dit irriteert ook een aantal prominenten uit de sport. ,,Dat Mayweather uit pensioen kwam om tegen Conor McGregor te boksen begrijp ik nog wel. Maar dit, tegen een zogenaamde Youtube ster, dat is een slechte grap’, hier zit toch geen hond op te wachten”, is slechts een van de vele reacties op social media.

Echte boks fans zullen het gevecht ongetwijfeld overslaan. Degene die wel gaan kijken zijn naar verwacht vooral de volgers van Paul. Al kennen deze door hun leeftijd Floyd Mayweather waarschijnlijk nu nog niet. Al zal dit na een aantal maanden flink hypen ongetwijfeld anders zijn.

Bekijk ook

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page