Home / Nieuws / Boks Nieuws / Rechtszaak: Regis Prograis zegt af voor World Boxing Super Series

Rechtszaak: Regis Prograis zegt af voor World Boxing Super Series

Rechtszaak: Regis Prograis zegt af voor World Boxing Super Series

Vrijdag hebben bokser Regis Prograis en DiBella Entertainment Inc, de WBBS voor de Amerikaanse rechtbank gedaagd en een aanklacht ingediend.

De aanklacht luidt dat Comosa AG, de eigenaar van de World Boxing Super Series, zijn contractuele verplichtingen jegens Prograis en DBE heeft geschonden. Prograis en DBE deelden Comosa verder mee dat Prograis zich onmiddellijk terugtrekt uit de WBSS.

ZIE OOK >> Mike Tyson speelde vals bij dopingtests

De actie het resultaat van een lang en herhaald gedragspatroon van Comosa dat late betalingen, vertragingen in de planning, schending van vertrouwen, gemiste deadlines en gebroken beloften omvat. Een recitatie van dit gedrag is te vinden in de vrijdag ingediende klacht.

Grote teleurstelling

Niemand is meer teleurgesteld in deze gang van zaken dan Regis Prograis, die bij verschillende gelegenheden zijn wens te kennen heeft gegeven om de superlichte divisie te verenigen. Comosa kreeg alle gelegenheid om de WBSS goed vorm te geven, maar slaagde er niet in om aan zijn verplichtingen jegens de gecontracteerde boksers te voldoen.

Deze actie werd pas begonnen nadat Prograis en DBE als gevolg van het gedrag van Comosa hadden vastgesteld dat zijn deelname aan deze onderneming niet langer mogelijk was. DBE en Prograis zullen verder geen commentaar geven buiten de inhoud van deze verklaring en de aanklacht.

Bekijk ook

Anthony Joshua herwint wereldtitels op Andy Ruiz Jr

Het is Andy Ruiz niet gelukt om Anthony Joshua uit te schakelen in wat het boksgevecht van de eeuw werd genoemd.

BOKSEN: Zal Andy Ruiz nogmaals Anthony Joshua verslaan?

De boksfans zitten zaterdagavond op het puntje van hun stoelen

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met ‘foute boksers’

De risico's lijkt men voor lief te nemen