Racisme! 'Zwarte bokser mocht niet winnen van jurylid' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Racisme! 'Zwarte bokser mocht niet winnen van jurylid'

Racisme! 'Zwarte bokser mocht niet winnen van jurylid'

Op zaterdagavond won de Venezuelaan Gabriel Maestre van de Amerikaan Mykal Fox, om de vacante WBA interim weltergewicht titel te winnen. Maestre pakte de overwinning met scores van 115-112, 117-110 en 114-113. Hoewel de meeste toeschouwers het erover eens zijn dat het gevecht beiden kant op kon, scoorden velen in de boksmedia de wedstrijd in voordeel van Fox.

Over de beslissing van de officiële jury schreef BLH-schrijver Scott Christ: ,,Dit is een afschuwelijke beslissing, echt verschrikkelijk." Nu blijkt dat een van de juryleden een geschiedenis heeft met anti-zwart racisme, lijkt het een uitgemaakte zaak. Fox een Afro-Amerikaan zegt; ,,Wauw. Ik zou nooit winnen op haar kaart", relaterend naar jurylid Gloria Martinez Rizzo's scorekaart.

Racist

Boksanalist Corey Erdman van ESPN en BoxingScene onthulde dat Martinez Rizzo een geschiedenis heeft van anti-zwart racisme, zoals blijkt uit een reeks tweets die Erdman op Twitter deelde. Boksverslaggever Dan Canobbio voegde eraan toe dat jurylid Gloria getrouwd is met WBA-directeur Ricardo Rizzo. "

,,Dus als je wacht op een onderzoek naar haar afschuwelijke 117-110 scorekaart, doe het dan niet", schreef hij. WBA-voorzitter Gilberto J. Mendoza maakt bekend dat er een onderzoek komt naar de scorecards voor Maestre vs. Fox. Maar niet iedereen is er van overtuigd dat er een eerlijke beoordeling zal plaatsvinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws