Racisme! Boksbond straft jurylid voor schandelijk gedrag
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Racisme! Boksbond straft jurylid voor schandelijk gedrag

Racisme! Boksbond straft jurylid voor schandelijk gedrag

Gloria Martinez Rizzo, jurylid van de internationale boksbond WBA maakte een belachelijke score van 117-110 voor Gabriel Maestre, in zijn wedstrijd tegen Mykal Fox afgelopen weekend. Rizzo is inmiddels geschorst wegens racistisch tweets.

Zaterdag won Maestre in Minnesota via een unaniem besluit van Fox om het tussentijdse wereldkampioenschap van de WBA te veroveren. Echter bleek dat Fox benadeeld was door Rizzo omdat deze van Afro-Amerikaanse afkomst is.

Maestre werd neergehaald in ronde twee en werd vrij duidelijk de hele avond gedomineerd door Fox. Maar alle drie de juryleden gave de wedstrijd aan Maestre, inclusief een echt criminele score van 117-110 van Rizzo. Vrijwel iedereen die naar de wedstrijd keek, behalve die drie juryleden, scoorde het voor Fox, zo niet met een ruime marge.

Foute boel

Na veel verontwaardiging over de beslissing zelf, werd de aandacht gevestigd op Rizzo nadat boksjournalist Corey Erdman verschillende racistische tweets van Rizzo’s (sinds verwijderde) account aan het licht had gebracht. Fox, die zwart is, zei na afloop: ,,Wauw. Ik had nooit winnen op haar jurykaart.” Ook blijkt dat Maestre zijn bokshandschoenen niet juist waren afgeplakt.

Echter kneep de jury een oogje dicht. WBA-president Gilberto Mendoza vertelde Mike Coppinger van ESPN dat Rizzo voor onbepaalde tijd is geschorst en met name voor de tweets permanent wordt uitgezet. Detail, Mendoza heeft goede contacten met het team van Maestre, vermoedt wordt dat hier ook belangenverstrengeling plaatsvond.

Bekijk ook

‘Waar zit je?’ McGregor uitgedaagd door oud-rivaal

Waar zit je McNuggets

Dodelijke aanval! ‘Bekende bokser ernstig gewond, vriend overleden’

Ik hoorde geschreeuw. Ze riepen: ‘Een beer!’

Strelka knokker ‘KO’ door de touwen getrapt’ (video)

Strelka is een fenomeen in Rusland

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page