Racisme! Boksbond straft jurylid voor schandelijk gedrag Boks Nieuws
Boks Nieuws

Racisme! Boksbond straft jurylid voor schandelijk gedrag

Racisme! Boksbond straft jurylid voor schandelijk gedrag

Gloria Martinez Rizzo, jurylid van de internationale boksbond WBA maakte een belachelijke score van 117-110 voor Gabriel Maestre, in zijn wedstrijd tegen Mykal Fox afgelopen weekend. Rizzo is inmiddels geschorst wegens racistisch tweets.

Zaterdag won Maestre in Minnesota via een unaniem besluit van Fox om het tussentijdse wereldkampioenschap van de WBA te veroveren. Echter bleek dat Fox benadeeld was door Rizzo omdat deze van Afro-Amerikaanse afkomst is.

Maestre werd neergehaald in ronde twee en werd vrij duidelijk de hele avond gedomineerd door Fox. Maar alle drie de juryleden gave de wedstrijd aan Maestre, inclusief een echt criminele score van 117-110 van Rizzo. Vrijwel iedereen die naar de wedstrijd keek, behalve die drie juryleden, scoorde het voor Fox, zo niet met een ruime marge.

Foute boel

Na veel verontwaardiging over de beslissing zelf, werd de aandacht gevestigd op Rizzo nadat boksjournalist Corey Erdman verschillende racistische tweets van Rizzo's (sinds verwijderde) account aan het licht had gebracht. Fox, die zwart is, zei na afloop: ,,Wauw. Ik had nooit winnen op haar jurykaart." Ook blijkt dat Maestre zijn bokshandschoenen niet juist waren afgeplakt.

Echter kneep de jury een oogje dicht. WBA-president Gilberto Mendoza vertelde Mike Coppinger van ESPN dat Rizzo voor onbepaalde tijd is geschorst en met name voor de tweets permanent wordt uitgezet. Detail, Mendoza heeft goede contacten met het team van Maestre, vermoedt wordt dat hier ook belangenverstrengeling plaatsvond.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws