Protest tegen dubieuze uitslag bokswedstrijd Serginio Kanters Boks Nieuws
Boks Nieuws

Protest tegen dubieuze uitslag bokswedstrijd Serginio Kanters

Protest tegen dubieuze uitslag bokswedstrijd Serginio Kanters
Protest tegen dubieuze uitslag bokswedstrijd Serginio Kanters

De Nederlandse topbokser Serginio Kanters liep zaterdag tegen een vreemde beslissing aan van de jury in het Duitse Wuppertal. Wat een winst bleek werd in een draw veranderd.

Serginio Kanters uitte op Facebook zijn onvrede over de gang van zaken omtrent de uitslag die toch echt in het voordeel van de bokser uit de stal van de toptrainer Mike Passenier had moeten uitvallen.

Wij spraken de toptrainer; "het is niet te begrijpen wat er is gebeurt. Ik vroeg naar de jurykaarten maar werd van het kastje naar de muur gezonden,"zegt Passenier.

Verdwenen jurykaarten

"Ik moest bij verschillende mensen, navragen maar die bleken allemaal ineens verdwenen, heel apart." Niet alleen Passenier begrijpt de vreemde beslissing niet. Op social media uitte diversen mensen hun onvrede en ongeloof.

Het bokstoernooi werd door de Bund Deutscher Berufsboxer georganiseerd. Deze kunnen een protest tegemoet zien tegen de beslissing. Het gebeurt vaker dat vechter in het buitenland benadeeld worden ten faveure van een thuis vechter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws