Protest tegen dubieuze uitslag bokswedstrijd Serginio Kanters
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Protest tegen dubieuze uitslag bokswedstrijd Serginio Kanters

Protest tegen dubieuze uitslag bokswedstrijd Serginio Kanters

De Nederlandse topbokser Serginio Kanters liep zaterdag tegen een vreemde beslissing aan van de jury in het Duitse Wuppertal. Wat een winst bleek werd in een draw veranderd.

Serginio Kanters uitte op Facebook zijn onvrede over de gang van zaken omtrent de uitslag die toch echt in het voordeel van de bokser uit de stal van de toptrainer Mike Passenier had moeten uitvallen.

Wij spraken de toptrainer; “het is niet te begrijpen wat er is gebeurt. Ik vroeg naar de jurykaarten maar werd van het kastje naar de muur gezonden,”zegt Passenier.

Verdwenen jurykaarten

“Ik moest bij verschillende mensen, navragen maar die bleken allemaal ineens verdwenen, heel apart.” Niet alleen Passenier begrijpt de vreemde beslissing niet. Op social media uitte diversen mensen hun onvrede en ongeloof.

Het bokstoernooi werd door de Bund Deutscher Berufsboxer georganiseerd. Deze kunnen een protest tegemoet zien tegen de beslissing. Het gebeurt vaker dat vechter in het buitenland benadeeld worden ten faveure van een thuis vechter.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page