Prof  boksen: Nederlandse Alicia Holzken pakt winst in Denemarken Nieuws
Nieuws

Prof boksen: Nederlandse Alicia Holzken pakt winst in Denemarken

Prof  boksen: Nederlandse Alicia Holzken pakt winst in Denemarken
Prof  boksen: Nederlandse Alicia Holzken pakt winst in Denemarken

Dat er veel boks talent in Nederland rondloopt is bekend, dat deze vaak naar het buitenland moeten uitwijken omdat er in Nederland geen tegenstanders te vinden zijn ook. Alicia Holzken die hoge ogen gooit in het buitenland lijkt hier een voorbeeld van.

Gisteren won de Eindhovense haar tweede prof bokswedstrijd in Denemarken tegen Ivanka Ivanova. Holzken is volgens velen een bokser die in eigen land meer te zien zou moeten zijn, maar die in het buitenland de weg naar de top bewandeld.

Holzken is een active bokser die goed weet te scoren, onder begeleiding van haar vader Paul en Forsman Sports Management maakt zij grote stappen bij de profs. Met haar winst op Ivanova bewijst Holkzen dat het vrouwen boksen toekomst heeft.

Meer boksbonden

Binnen Nederland wordt de roep om meer prof competitie bij het boksen groter. Ook zou er plaats zijn voor extra prof boks bonden. Een trend die lijkt te zijn ontstaan is dat op een aantal kickboks events ook bokswedstrijden te zien zijn.

LEES OOK: Manny Pacquiao domineert Broner

Het publiek lijkt deze mix goed te waarderen, echter is er er ook commentaar vanuit de ouderwetse boks fans die het boksen niet als vechtsport zien maar als de nobel art of defense.

Foto artikel: Facebook Forsman Sports Management

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws