Politieagent schiet zijn vriendin een 'bokskampioene' dood Nieuws
Nieuws

Politieagent schiet zijn vriendin een 'bokskampioene' dood

Politieagent schiet zijn vriendin een 'bokskampioene' dood
Politieagent schiet zijn vriendin een 'bokskampioene' dood

De Zuid-Afrikaanse vrouwelijke bokskampioen Leighandre "Baby Lee" Jegels werd vrijdag neergeschoten.

Naar verluidt werd Jegels neergeschoten door haar vriend die werkzaam is als politieagent. De 25-jarige kampioen overleefde de fatale aanval niet. Volgens de Dispatch Live-website vond het incident plaats op vrijdag na een snelle achtervolging in de Oost-Kaap rond 14.00 uur.

Jegels werd naar verluidt neergeschoten door haar vriend en politieagent deze verwondde ook de moeder van de bokser. Jegels moeder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de publicatie wordt de agent gezocht door leden van zijn eigen eenheid en is hij op de vlucht.

Comeback

Jegels heeft sinds augustus 2017 niet gevochten en heeft een ongeslagen record van 9-0 met 7 knockouts. Van haar werd verwacht dat ze in juli haar comeback zou maken, maar de Saudi-Arabië-tournee werd geannuleerd nadat het koninkrijk "haar licentie introk en zei dat vrouwen niet betrokken moesten zijn bij boksen, worstelen of agressieve sport".

Een aantal Zuid Afrikaanse boksers zijn de afgelopen jaren vermoord of gewond geraakt door criminelen. Een van hen was Mzukisi Sikali, die in 2005 werd doodgestoken. Chris Whiteboy, die in 1983 de SA junior titel won, werd in oktober 1995 buiten zijn huis in Delft, Kaapstad doodgeschoten. Richard Smith werd enkele jaren geleden doodgeschoten in zijn huis ten zuiden van Johannesburg.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws