Home / Nieuws / Boks Nieuws / Politieagent schiet zijn vriendin een ‘bokskampioene’ dood

Politieagent schiet zijn vriendin een ‘bokskampioene’ dood

Politieagent schiet zijn vriendin en 'bokskampioene' dood

De Zuid-Afrikaanse vrouwelijke bokskampioen Leighandre “Baby Lee” Jegels werd vrijdag neergeschoten.

Naar verluidt werd Jegels neergeschoten door haar vriend die werkzaam is als politieagent. De 25-jarige kampioen overleefde de fatale aanval niet. Volgens de Dispatch Live-website vond het incident plaats op vrijdag na een snelle achtervolging in de Oost-Kaap rond 14.00 uur.

Jegels werd naar verluidt neergeschoten door haar vriend en politieagent deze verwondde ook de moeder van de bokser. Jegels moeder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de publicatie wordt de agent gezocht door leden van zijn eigen eenheid en is hij op de vlucht.

Comeback

Jegels heeft sinds augustus 2017 niet gevochten en heeft een ongeslagen record van 9-0 met 7 knockouts. Van haar werd verwacht dat ze in juli haar comeback zou maken, maar de Saudi-Arabië-tournee werd geannuleerd nadat het koninkrijk “haar licentie introk en zei dat vrouwen niet betrokken moesten zijn bij boksen, worstelen of agressieve sport”.

Een aantal Zuid Afrikaanse boksers zijn de afgelopen jaren vermoord of gewond geraakt door criminelen. Een van hen was Mzukisi Sikali, die in 2005 werd doodgestoken. Chris Whiteboy, die in 1983 de SA junior titel won, werd in oktober 1995 buiten zijn huis in Delft, Kaapstad doodgeschoten. Richard Smith werd enkele jaren geleden doodgeschoten in zijn huis ten zuiden van Johannesburg.

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.