Home / Nieuws / Boks Nieuws / Politieagent schiet zijn vriendin een ‘bokskampioene’ dood

Politieagent schiet zijn vriendin een ‘bokskampioene’ dood

Politieagent schiet zijn vriendin en 'bokskampioene' dood

De Zuid-Afrikaanse vrouwelijke bokskampioen Leighandre “Baby Lee” Jegels werd vrijdag neergeschoten.

Naar verluidt werd Jegels neergeschoten door haar vriend die werkzaam is als politieagent. De 25-jarige kampioen overleefde de fatale aanval niet. Volgens de Dispatch Live-website vond het incident plaats op vrijdag na een snelle achtervolging in de Oost-Kaap rond 14.00 uur.

Jegels werd naar verluidt neergeschoten door haar vriend en politieagent deze verwondde ook de moeder van de bokser. Jegels moeder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de publicatie wordt de agent gezocht door leden van zijn eigen eenheid en is hij op de vlucht.

Comeback

Jegels heeft sinds augustus 2017 niet gevochten en heeft een ongeslagen record van 9-0 met 7 knockouts. Van haar werd verwacht dat ze in juli haar comeback zou maken, maar de Saudi-Arabië-tournee werd geannuleerd nadat het koninkrijk “haar licentie introk en zei dat vrouwen niet betrokken moesten zijn bij boksen, worstelen of agressieve sport”.

Een aantal Zuid Afrikaanse boksers zijn de afgelopen jaren vermoord of gewond geraakt door criminelen. Een van hen was Mzukisi Sikali, die in 2005 werd doodgestoken. Chris Whiteboy, die in 1983 de SA junior titel won, werd in oktober 1995 buiten zijn huis in Delft, Kaapstad doodgeschoten. Richard Smith werd enkele jaren geleden doodgeschoten in zijn huis ten zuiden van Johannesburg.

Bekijk ook

TRAINEN OP 1.5 METER EN GEEN CONTACT: wel 5.000 man op de dam?

Ik snap er geen flikker meer van. Op de sportschool moet je op 1.5 meter ...

ONE Championship tekent groot aantal nieuwe MMA-vechters

De snelst groeiende vechtsport organisatie van Azië tekende de afgelopen weken een aantal MMA-vechters. Zo ...

GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: ‘Dit moet stoppen’

De dood van de Amerikaanse George Floyd die omkwam door politie geweld maakt veel mensen ...