PAS OP! Tyson Fury gewaarschuwd voor gevaarlijke rivaal Boks Nieuws
Boks Nieuws

PAS OP! Tyson Fury gewaarschuwd voor gevaarlijke rivaal

PAS OP! Tyson Fury gewaarschuwd voor gevaarlijke rivaal

Tyson Fury is gewaarschuwd voor een eventueel gevecht tegen Oleksandr Usyk. De Oekraïne zou wel eens 'het' gameplan kunnen hebben om de bokskoning te verslaan.

De manager van zwaargewicht vechter beweerd dat Usyk al een plan heeft om Fury te verslaan, mochten de twee het tegen elkaar opnemen. Usyk traint momenteel voor zijn herkansing tegen Anthony Joshua, die in 2022 zal plaatsvinden.

Lengte zegt niets

In september deed Usyk het in veler ogen onmogelijke door Joshua te verslaan in het Tottenham Hotspur-stadion om de IBF-, WBO- en WBA-zwaargewicht titels te claimen. Er was hoop dat Joshua opzij zou stappen om Usyk in staat te stellen tegen Fury te boksen, nadat de Brit Deontay Wilder in oktober uitgeschakelde (lees verder onder video).

De Oekraïense manager Sergey Lapin, waarschuwt dat Fury geen partij zal zijn in de ring voor Usyk, ook al is deze kleiner dan de Britse bokskoning. ,,Wat betreft een mogelijk gevecht met Fury, deze heeft een voordeel in lengte", zegt Lapin. ,,Hij is mobiel en snel voor een bokser met zijn lengte, maar er is één ding."

Een monster in de ring

,,Het grootste probleem met deze enorme zwaargewichten is hun conditie in wedstrijden van 12 ronden. Het tempo van het gevecht dat Oleksandr voert, zullen de enorme zwaargewichten van vandaag niet kunnen doorstaan." Daar heeft Lapin een punt, in de wedstrijd met Joshua was dit te zien, en speelde Usyk met de voormalige kampioen (lees verder onder video).

,,Het lijkt me soms dat hij (Usyk) van een andere planeet komt zo goed is hij. Ik weet waartoe hij echt in staat is, en de versie van Usyk in het gevecht met Anthony Joshua was 60-70 procent van zijn potentieel. Dus ja, Usyk kan Fury aan", aldus een zelfverzekerder Lapin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws