Opmerkelijk: Bokser geeft boete geld terug aan tegenstander – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Opmerkelijk: Bokser geeft boete geld terug aan tegenstander

Opmerkelijk: Bokser geeft boete geld terug aan tegenstander

Screenshot/Youtube

Een ongewoon feel-good verhaal, nu blijkt dat Michel Rivera zijn tegenstander Jose Luis Gallegos financieel compenseert.

Rivera en Gallegos stonden afgelopen zaterdagavond tegenover elkaar in het Rabobank Theater in Bakersfield. Lichtgewicht Rivera versloeg de Californische boksveteraan Jose Luis Gallegos in de vijfde ronde. Voor het gevecht bleek tijdens de weging dat Gallegos (16-8, 12 KO), iets boven het gecontracteerde gewicht van 136 pond uit kwam.

Rivera (17-0, 11 KO), was precies op gewicht, Gallegos had volgens de regels van Californië, twee uur om zijn gewicht te halen. Het lukte Gallegos echter niet en kreeg hij een totale boete van $ 1600 voor zijn kiezen die uit zijn gage werd ingevorderd, waarvan de helft naar de boks commissie ging en de helft naar Rivera.

Ongehoorde actie

Rivera besloot het geld niet te accepteren, maar werd verteld dat hij het volgens de regels moest aannemen. Echter beloofde Rivera zijn gedeelte terug te geven aan Gallegos. Trouw aan zijn woord, bezocht de 21-jarige Rivera na de wedstrijd persoonlijk de kleedkamer van Gallegos en gaf hem de $ 800 terug die hij had verdiend met de boete van de staat.

“Ik heb nog nooit gehoord van een bokser die zoiets doet,” zei Rivera’s promotor, Sampson Lewkowicz. “In al mijn jaren van boksen. Dit laat alleen maar zien wat een bijzonder talent en uitstekende jongeman Michel Rivera is. Dit zei echt iets over zijn karakter en ik ben blij deel uit te maken van zijn veelbelovende carrière. “

Bekijk ook

Vette Bonus: Armpje strek levert dik geld op

Alle recente overwinningen van Dern komen via submission op de grond

KIJK: 1ste Wrestlemania avond Historisch en Stormachtig

Vannacht was het dan zo ver avond 1 van Wrestlemania 37 in Tampa Florida

⚠️ BREAKING: Wrestlemania in gevaar, evacuatie publiek

Er hangen donkere onweer wolken in de lucht en het waait behoorlijk!

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page