Op doping betrapte Russische boksers gewoon de ring in Nieuws
Nieuws

Op doping betrapte Russische boksers gewoon de ring in

Op doping betrapte Russische boksers gewoon de ring in
Op doping betrapte Russische boksers gewoon de ring in

In Rusland is een schandaal ontstaan over twee boksers die betrapt waren op doping maar gewoon wedstrijden bleven draaien.

Uit wedstrijd gegevens blijkt dat de Russische amateurboksers Islam Dashaev en Alena Tokarchuk vorig jaar in officiële toernooien hebben gevochten, ondanks de verboden aangekondigd door het Russische antidopingagentschap RUSADA.

Deze tekortkomingen in de handhaving van hun verboden suggereren dat Rusland, dat zei dat het doping misbruik onder controle heeft, inconsistenties vertoont in de inspanningen om zijn antidopingpraktijken te hervormen.

Mijn naam is haas

"We weten niet de redenen waarom deze geschorste atleten deelnamen aan wedstrijden die werden gehouden onder de jurisdictie van de Russische Boxing Federatie en met de steun," zei RUSADA adjunct-directeur-generaal Margarita Pakhnotskaya in een verklaring. Het feit dat dergelijke atleten deelnamen aan wedstrijden is alarmerend."

Valery Karadutov, een official van de Russische Boxing Federation die toezicht hield op een van de wedstrijden en de resultaten ondertekende, zei dat hij zich niet bewust was van de schorsingen van de boksers. De Russische Boxing Federation zegt dat het de geïdentificeerde gevallen onderzoekt, het Russische Sport Ministerie en de International Boxing Association (AIBA) reageerden niet op verzoeken om commentaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws