Home / Nieuws / Boks Nieuws / Op doping betrapte Russische boksers gewoon de ring in

Op doping betrapte Russische boksers gewoon de ring in

Op doping betrapte Russische boksers gewoon de ring in

In Rusland is een schandaal ontstaan over twee boksers die betrapt waren op doping maar gewoon wedstrijden bleven draaien.

Uit wedstrijd gegevens blijkt dat de Russische amateurboksers Islam Dashaev en Alena Tokarchuk vorig jaar in officiƫle toernooien hebben gevochten, ondanks de verboden aangekondigd door het Russische antidopingagentschap RUSADA.

Deze tekortkomingen in de handhaving van hun verboden suggereren dat Rusland, dat zei dat het doping misbruik onder controle heeft, inconsistenties vertoont in de inspanningen om zijn antidopingpraktijken te hervormen.

Mijn naam is haas

“We weten niet de redenen waarom deze geschorste atleten deelnamen aan wedstrijden die werden gehouden onder de jurisdictie van de Russische Boxing Federatie en met de steun,” zei RUSADA adjunct-directeur-generaal Margarita Pakhnotskaya in een verklaring. Het feit dat dergelijke atleten deelnamen aan wedstrijden is alarmerend.”

Valery Karadutov, een official van de Russische Boxing Federation die toezicht hield op een van de wedstrijden en de resultaten ondertekende, zei dat hij zich niet bewust was van de schorsingen van de boksers. De Russische Boxing Federation zegt dat het de geĆÆdentificeerde gevallen onderzoekt, het Russische Sport Ministerie en de International Boxing Association (AIBA) reageerden niet op verzoeken om commentaar.

Bekijk ook

šŸŽ„ Mini Instagram ster slaat tegenstander knock-out en wordt moslim

Alhoewel klein van postuur is zijn naam groot ‘Likkleman’ Instagram influencer, ex-crimineel en sinds kort ...

BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven

Joop Kasteel is een legende in de vecht- en krachtsportwereld. Binnenkort verschijnt het boek over ...

GEEN BENEN NODIG: Rolstoel bokser ramt aanvaller knock-out

Er wordt wel eens gezegd dat bij het boksen de meeste kracht vanuit de benen ...

Tekst kopiƫren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page