Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met 'foute boksers' Nieuws
Nieuws

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met 'foute boksers'

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met 'foute boksers'
Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met 'foute boksers'

De rematch tussen Andy Ruiz Jr. en Anthony Joshua lijkt een evenement, doorspekt met atleten die in het verleden positief hebben getest op doping.

Er zijn zeven geplande gevechten die plaatsvinden op het Clash on the Dunes-evenement in Diriyah, Saoedi-Arabië, op zaterdag 7 december. Vijf van die gevechten zijn zwaargewicht wedstrijden. Van de 10 zwaargewichten die op het event boksen, hebben er vier een geschiedenis van positief testen op doping.

Eric Molina testte positief voor dexamethason, steroïde, in 2018. Mariusz Wach testte positief op anabole steroïden in 2012 en stanozolol in 2015. Alexander Povetkin heeft in 2016 positief getest op meldonium. Dillian Whyte testte positief voor methylhexaneamine in 2012 en voor "een of meer verboden stoffen" in 2019.

Risco's voor lief nemen

Promotor Eddie Hearn zegt dat het een wijdverbreid zwaargewichtprobleem is dat er veel doping gebruikt wordt in het boksen. Andy Ruiz Jr. en Anthony Joshua rematch is een evenement bezaaid met atleten die in het verleden positief hebben getest op prestatiebevorderende middelen, de promotor zegt dat het een wijdverbreid zwaargewicht probleem is.

ZIE OOK >> Bokser Patrick Day overleden

Hearn zei dat hij het risico loopt belachelijk te worden gemaakt als hij weigert met bepaalde atleten te werken. Wel erkent Hearn dat doping kan leiden tot ernstige blessures, of zelfs de dood zoals in het geval van Patrick Day. Het oneerlijke voordeel dat een bokser kan halen op zijn tegenstander door het gebruik van doping lijkt men voor lief te nemen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws