Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met ‘foute boksers’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met ‘foute boksers’

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met ‘foute boksers’

Andy Ruiz vs Anthony Joshua 2: Doorspekt met 'foute boksers'

De rematch tussen Andy Ruiz Jr. en Anthony Joshua lijkt een evenement, doorspekt met atleten die in het verleden positief hebben getest op doping.

Er zijn zeven geplande gevechten die plaatsvinden op het Clash on the Dunes-evenement in Diriyah, Saoedi-Arabië, op zaterdag 7 december. Vijf van die gevechten zijn zwaargewicht wedstrijden. Van de 10 zwaargewichten die op het event boksen, hebben er vier een geschiedenis van positief testen op doping.

Eric Molina testte positief voor dexamethason, steroïde, in 2018. Mariusz Wach testte positief op anabole steroïden in 2012 en stanozolol in 2015. Alexander Povetkin heeft in 2016 positief getest op meldonium. Dillian Whyte testte positief voor methylhexaneamine in 2012 en voor “een of meer verboden stoffen” in 2019.

Risco’s voor lief nemen

Promotor Eddie Hearn zegt dat het een wijdverbreid zwaargewichtprobleem is dat er veel doping gebruikt wordt in het boksen. Andy Ruiz Jr. en Anthony Joshua rematch is een evenement bezaaid met atleten die in het verleden positief hebben getest op prestatiebevorderende middelen, de promotor zegt dat het een wijdverbreid zwaargewicht probleem is.

ZIE OOK >> Bokser Patrick Day overleden

Hearn zei dat hij het risico loopt belachelijk te worden gemaakt als hij weigert met bepaalde atleten te werken. Wel erkent Hearn dat doping kan leiden tot ernstige blessures, of zelfs de dood zoals in het geval van Patrick Day. Het oneerlijke voordeel dat een bokser kan halen op zijn tegenstander door het gebruik van doping lijkt men voor lief te nemen.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page