'Oneerlijk!' Tyson Fury te groot zou niet mogen boksen
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Oneerlijk!’ Tyson Fury te groot zou niet mogen boksen

‘Oneerlijk!’ Tyson Fury te groot zou niet mogen boksen

'Oneerlijk!' Tyson Fury te groot zou niet mogen boksen

Larry Holmes Voormalig wereldkampioen boksen heeft opgeroepen tot het invoeren van een maximale lengte. Dit nadat hij had gezien hoe de ruim 2 meter grote Tyson Fury zichzelf vestigde als de beste zwaargewicht in het boksen.

Volgens Holmes worden boksers steeds langer en is dat oneerlijk tegenover een kleinere tegenstander. Holmes, met een lengte van 1.80 meter, bekleedde de WBC-titel die momenteel in het bezit is van ‘The Gypsy King’ van 1978 tot 1983 en werd een legende tijdens die run toen hij Muhammad Ali versloeg in 1980.

Op dit moment is Fury de grootste en beste bokser in de zwaargewicht divisie die handig is omgegaan met zijn lengte onder andere tegen Deontay Wilder tijdens hun trilogie van gevechten. Holmes vreest dat de Amerikanen niet kunnen langer concurreren met Britse zwaargewichten omdat ze ondermaats zijn in vergelijking met Fury en voormalig tweevoudig verenigd kampioen Anthony Joshua.

Te groot

,,Amerikaanse jongens zijn nu klein”, vertelde hij aan de Daily Mail. “Die jongens uit Engeland, het lijken wel reuzen! Het zijn grote jongens en ze maken iets van zichzelf.” Fury wordt momenteel beschouwd als het beste zwaargewicht ter wereld.

De 72-jarige is zo wanhopig om een ​​einde te maken aan de Britse dominantie in het zwaargewicht, dat hij voorstelde om een ​​nieuwe wet in te voeren waardoor Fury en Joshua uit de divisie zouden worden verwijderd. ,,Er zou een wet of een limiet moeten zijn voor hoe groot een bokser mag zijn. Deze jongens, ik weet niet wat ze eten, maar ze eten iets waardoor ze groeien.”

Bekijk ook

Overeem: 'Voor Badr is het alles of niets deze keer'

Overeem: ‘Voor Badr is het alles of niets deze keer’

Alistair Overeem stond vandaag ook in oog met Badr Hari tijdens de eerste persconferentie voor hun aanstaande gevecht op 8 oktober dit jaar.

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page