ONE Championship overweegt stap naar het Bare Knuckle boksen Boks Nieuws
Boks Nieuws

ONE Championship overweegt stap naar het Bare Knuckle boksen

ONE Championship overweegt stap naar het Bare Knuckle boksen
ONE Championship overweegt stap naar het Bare Knuckle boksen

ONE Championship en het World Lethwei Championship zijn in gesprek om elkaars organisaties te versterken. Dit zal betekenen dat ONE Championship blote vuist boksen gaat brengen.

World Lethwei Championship uit Myanmar wil de bruutste contact sport ter wereld ook wel bekend als de kunst van de 9 ledenmaten bij een groot publiek brengen. Op zijn beurt wil ONE zijn vechters stal uitbreiden. Met een samenwerking met WLC kan ONE een populaire opkomende sport als Lethwei mede promoten met vechters als kampioen Dave Leduc.

ONE FC Baas Chatri Sityodtong noemde Lethwei "een echte kunst", en voegde eraan toe: "Er is beheersing bij betrokken. Het kost elke dag een decennium aan training om de top te bereiken. Ik hou van de vechtstijl van Leduc. Ik hou van zijn agressie en ik ben dol op zijn knock-out vermogen. Hij is een echte knokker."

Nederlandse vechters

De WLC plant andere internationale evenementen in Japan, Thailand en wil ook in het vierde kwartaal van 2020 in de Verenigde Staten debuteren. Er waren geruchten in de branche dat de WLC samen zou gaan met het Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC). Deze wordt gerund door de Amerikaanse vechtsport ondernemer David Feldman.

Bare Knuckle neemt een vlucht in populariteit alhoewel het in Nederland nog niet te zien is. Wel zijn er Nederlandse vechters actief in het blote vuist boksen zoals Hubert Geven die bij het Engelse BKB vecht. De sport wordt veelal afgedaan als bloedig en bruut.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws