ONE Championship overweegt stap naar het Bare Knuckle boksen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ONE Championship overweegt stap naar het Bare Knuckle boksen

ONE Championship overweegt stap naar het Bare Knuckle boksen

ONE Championship en het World Lethwei Championship zijn in gesprek om elkaars organisaties te versterken. Dit zal betekenen dat ONE Championship blote vuist boksen gaat brengen.

World Lethwei Championship uit Myanmar wil de bruutste contact sport ter wereld ook wel bekend als de kunst van de 9 ledenmaten bij een groot publiek brengen. Op zijn beurt wil ONE zijn vechters stal uitbreiden. Met een samenwerking met WLC kan ONE een populaire opkomende sport als Lethwei mede promoten met vechters als kampioen Dave Leduc.

ONE FC Baas Chatri Sityodtong noemde Lethwei “een echte kunst”, en voegde eraan toe: “Er is beheersing bij betrokken. Het kost elke dag een decennium aan training om de top te bereiken. Ik hou van de vechtstijl van Leduc. Ik hou van zijn agressie en ik ben dol op zijn knock-out vermogen. Hij is een echte knokker.”

Nederlandse vechters

De WLC plant andere internationale evenementen in Japan, Thailand en wil ook in het vierde kwartaal van 2020 in de Verenigde Staten debuteren. Er waren geruchten in de branche dat de WLC samen zou gaan met het Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC). Deze wordt gerund door de Amerikaanse vechtsport ondernemer David Feldman.

Bare Knuckle neemt een vlucht in populariteit alhoewel het in Nederland nog niet te zien is. Wel zijn er Nederlandse vechters actief in het blote vuist boksen zoals Hubert Geven die bij het Engelse BKB vecht. De sport wordt veelal afgedaan als bloedig en bruut.

Bekijk ook

Vechter op brancard afgevoerd na brute ‘KO’ (video)

Dit was Pettis' eerste KO-overwinning sinds een gevecht in 2013

Spierbonk! Conor McGregor groeit massaal ondanks blessure

Conor McGregor, voormalig UFC-kampioen heeft serieuze spieren kunnen opbouwen

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page