Home / Nieuws / Boks Nieuws / Onderzoek wijst uit: ‘Dood bokser eigen schuld’

Onderzoek wijst uit: ‘Dood bokser eigen schuld’

Onderzoek heeft aangetoond dat de dood van bokser Mike Towell vermeden had kunnen worden.

Als Towell het advies van artsen had gevolgd om niet te vechten had hij naar alle waarschijnlijkheid nog geleefd. De bokser stierf een tragisch dood in 2016. Het onderzoek naar zijn dood werd afgelopen week afgerond.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de British Boxing Board of Control (BBBC), contact op had moeten nemen met de huisarts van Towell om medische informatie te verkrijgen die relevant was voor zijn licentie aanvraag. Het onderzoek naar zijn dood werd vorig jaar november gestart in Glasgow.

Ziekte verborgen gehouden

Towell had geen cruciale informatie verstrekt aan artsen, waaronder een diagnose van temporaalkwab epilepsie in 2013 en zijn beslissing om artsen niet te vertellen over een bezoek aan de spoedeisende hulp in het ziekenhuis, nadat hij contant moet overgeven, dit gebeurde enkele weken voor het gevecht.

LEES OOK: Canadese bokser in coma geslagen

Na zijn wedstrijd tegen Dale Evans in Glasgow op 29 september 2016., die Towell verloor werd hij onwel in de kleedkamer. Towell stierf later in het ziekenhuis waar hij naar toe gebracht was.

Bekijk ook

Promotor beweert: Afro-Amerikaanse boksers slachtoffers racisme

Sarah Fina, van Greg Cohen Promotions beweert dat Afro-Amerikaanse boksers zwaar gediscrimineerd worden.

Bokskampioen Amir Khan knockout door Illegale stoot (video)

Terence Crawford versloeg Amir Khan afgelopen nacht met een zogenaamde low-blow wat leidde tot een TKO (technische knockout).

Boksen: Dillian Whyte vs. Oscar Rivas officieel aangekondigd

Dillian Whyte zal Oscar Rivas treffen wanneer hij terugkeert op 20 juli in de O2 Arena in Londen.

REGIO NIEUWS UITGELICHT