Onderzoek wijst uit: 'Dood bokser eigen schuld' Nieuws
Nieuws

Onderzoek wijst uit: 'Dood bokser eigen schuld'

Onderzoek wijst uit: 'Dood bokser eigen schuld'

Onderzoek heeft aangetoond dat de dood van bokser Mike Towell vermeden had kunnen worden.

Als Towell het advies van artsen had gevolgd om niet te vechten had hij naar alle waarschijnlijkheid nog geleefd. De bokser stierf een tragisch dood in 2016. Het onderzoek naar zijn dood werd afgelopen week afgerond.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de British Boxing Board of Control (BBBC), contact op had moeten nemen met de huisarts van Towell om medische informatie te verkrijgen die relevant was voor zijn licentie aanvraag. Het onderzoek naar zijn dood werd vorig jaar november gestart in Glasgow.

Ziekte verborgen gehouden

Towell had geen cruciale informatie verstrekt aan artsen, waaronder een diagnose van temporaalkwab epilepsie in 2013 en zijn beslissing om artsen niet te vertellen over een bezoek aan de spoedeisende hulp in het ziekenhuis, nadat hij contant moet overgeven, dit gebeurde enkele weken voor het gevecht.

LEES OOK: Canadese bokser in coma geslagen

Na zijn wedstrijd tegen Dale Evans in Glasgow op 29 september 2016., die Towell verloor werd hij onwel in de kleedkamer. Towell stierf later in het ziekenhuis waar hij naar toe gebracht was.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws