Onderzoek naar foute bokswedstrijd: 'Onderste steen moet boven' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Onderzoek naar foute bokswedstrijd: 'Onderste steen moet boven'

Onderzoek naar foute bokswedstrijd: 'Onderste steen moet boven'

Het gevecht tussen Josh Taylor en Jack Catterall zal worden onderzocht door de British Boxing Board of Control (BBBoC). Op 26 februari stond Taylor tegenover Catterall, zijn verplichte WBO-uitdager, in zijn thuisland Schotland. Echter is de clash omgeven door controverse.

De eerste rondes werden gedomineerd door uitdager Caterall, inclusief een knock-down in de achtste ronde. Hoewel de kampioen zich kon herstellen nadat hij het canvas had geraakt, geloofden de meesten niet dat hij genoeg deed om de wedstrijd te winnen. Desondanks won hij via split-decision (gaat verder onder video).

Dit leidde tot veel protest en grote namen uit het boksen zoals icoon Tyson Fury vonden dat Cateraal was bestolen van de winst. ,,Zat deze jury geblinddoekt aan de ring? Het was duidelijk dat Caterall had gewonnen", ze Fury in een interview. Nu neemt de Britse boksbond (BBBoC) dus ook stelling en gelast een onderzoek.

Blinde jury

De algemeen secretaris van de BBBoC, Robert Smith zei: ,,Daar hebben we volgende week mee te maken, het gevecht onderzoeken. Zoals ik met iedereen heel duidelijk ben geweest, hebben we alle rapporten opgenomen. Zodra we dat hebben gedaan, zullen we iets publiceren. Er is op dit moment niets veranderd, ik ben vanaf het begin duidelijk geweest."

Alhoewel veel notabelen uit de bokssport vinden dat de onderste steen boven moet, zal naar alle waarschijnlijkheid de beslissing niet snel worden teruggedraaid. In de regel staan grote boksbonden er om bekend hun juryleden niet te laten vallen, ook als is duidelijk dat er fouten zijn begaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws