Home / Nieuws / Boks Nieuws / OLYMPISCHE SPELEN: Inzet kickboksers goed voor het boksen

OLYMPISCHE SPELEN: Inzet kickboksers goed voor het boksen

De discussie om kickboksers te laten boksen tijdens de Olympische spelen raakte onlangs in een stroomversnelling.

De Telegraaf melde dat top kickbokser Badr Hari als bokser mee zou mogen dingen voor een plaats in de klasse van de superzwaargewichten op de Olympische Spelen 2020. Dit nieuws zorgde nogal voor opschudding, achteraf bleek dat de Telegraaf voor haar beurt had gesproken.

Er was een verkennend gesprek geweest maar sprake van deelname was nog lang niet zeker. De boksbond kwam onder vuur te liggen en bokslegende Bep van Klaveren zou zich in zijn graf omdraaien, want deelname van Badr Hari was uit den boze, gebaseerd op zaken uit het verleden van de kickbokser.

Meedenken

Het bestuur van de Boksbond nodigde vrijdag haar leden uit voor een discussiebijeenkomst op zaterdag 1 februari a.s., vanaf circa 16.00 uur, tijdens de pauze van de Nederlands kampioenschappen in het WTC in Rotterdam.

Het bestuur van de Boksbond staat open voor ideeën van leden en discussie over het bestuursbeleid onder andere het inzetten van atleten uit andere sporten om te boksen op de Olympisch Spelen. Lees hier meer….

Bekijk ook

🎥 | Anthony Joshua’s bokspromotor geeft jaar lang tickets weg

Eddie Hearn de grote bokspromotor weet een jaar lang gratis tickets weg aan mensen in ...

Bokswereld meldt eerste dodelijke slachtoffers coronavirus

De mensheid is ondergedompeld in een van de ergste crises die de mensheid ooit heeft ...

Voormalig bokskampioen waarschuwt voor Anthony Joshua

Voormalig wereldkampioen cruisergewicht Johnny Nelson heeft boksfans gewaarschuwd, de kansen van Anthony Joshua om Tyson ...