Home / Nieuws / Boks Nieuws / Oleksandr Usyk: ‘Ik ga niet wachten op een titelgevecht’

Oleksandr Usyk: ‘Ik ga niet wachten op een titelgevecht’

Oleksandr Usyk staat eerder open voor een bokswedstrijd met Derek Chisora, dan te wachten op een kans op de wereldtitel.

Het team van Usyk heeft voor het eerst de bereidheid uitgesproken om nog een gevecht te voeren voordat het een uitdaging aangaat voor een wereldtitel voor zwaargewicht en Derek Chisora ​​past precies in dit plan.

Usyk is de verplichte uitdager voor de WBO-titel die tussen Andy Ruiz Jr en Anthony Joshua op 7 december zal worden betwist, promotor Eddie Hearn heeft gezegd dat achteraf “enkele titels vrij kunnen komen”.

Lobbyen

Chisora ​​is naar voren gebracht door zijn manager David Haye, die zal lobbyen voor de match-up op de volgende WBO-conventie, en zei: “Het is logisch voor hen om Usyk tegen Chisora ​​te matchen”. Chisora ​​is op zoek naar een nieuwe tegenstander na de overwinning van vorige maand op David Price.

Als Usyk en Chisora ​​afspreken om elkaar te ontmoeten zonder de WBO-riem die op het spel staat, kan dit de deur openen voor Kubrat Pulev, de verplichte IBF-uitdager, om de winnaar van de rematch van Ruiz Jr met Joshua te ontmoeten.

Wie het eerst komt

De IBF vertelde Sky Sports eerder dit jaar dat ze verwachtten dat Pulev een kans zou krijgen voordat WBO verplicht Usyk zou voordragen. De verklaring luidde: “De onze moet eerst komen. De organisaties zijn overeengekomen dat de IBF als eerste verplicht zou zijn.”

Bekijk ook

SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

Niet alleen in Nederland is er frustratie bij sportscholen die gedwongen dicht zijn. Ook in ...

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...